Το πιο εύκολο σνακ με φέτα, έτοιμο σε 5′

25 Απριλίου 2024 15:11

Αν είστε λάτρεις της φέτας, όπως εμείς, και φροντίζετε να υπάρχει πάντα στο ψυγείο σας, τότε σίγουρα θα σας αρέσει πολύ αυτή η εύκολη και γρήγορη λύση για σνακ που σας προτείνουμε.

Όχι μόνο γιατί ετοιμάζεται πανεύκολα και είναι πραγματικά πολύ γευστική, για κάθε ώρα της ημέρας που θέλετε ένα χορταστικό σνακ φουλ στο ασβέστιο, αλλά και για να την καταναλώσετε με έναν νέο, νόστιμο τρόπο!

Ένας άλλος λόγος για να την δοκιμάσετε; Επειδή η φέτα είναι ένα αρκετά ευαίσθητο τυρί, που δεν διατηρείται στο ψυγείο τόσο καιρό όσο τα κίτρινα, σκληρά τυριά, καλό είναι όταν πάει να μας χαλάσει να το καναλώνουμε ψημένο, όπως μέσα σε ομελέτα, σε κάποια πίτα με τυρί και σε άλλες παρασκευές που είναι εμπνευσμένες από την κουζίνα του παρελθόντος, όπου τίποτα δεν πήγαινε χαμένο σε δύσκολες οικονομικά εποχές.

Πώς θα το φτιάξουμε
Είναι τόσο απλό, όσο όταν φτιάχνουμε κι ένα τοστ με κίτρινο τυρί. Απλώς με τη φέτα, που είναι πιο μαλακό τυρί, θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένες μικρές λεπτομέρειες, που θα κάνουν τη διαφορά στην επιτυχία του, όπως αυτές που ακολουθούν.

Το κόψιμο της φέτας
Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το κλασικό ψωμί του τοστ, καλό είναι να κόψουμε ένα επίσης τετράγωνο κομμάτι από το λευκό αγαπημένο τυρί μας, αλλά λίγο μικρότερο από το μέγεθος της φέτας του ψωμιού, ώστε όταν ψηθεί και αρχίσει και λιώνει, να μην καταλήξει να κυλίσει όλο στην τοστιέρα.

Το ψήσιμο
Σβήνουμε την τοστιέρα μας μόλις δούμε ότι το τυρί μας έχει αρχίσει να λιώνει και το βγάζουμε αμέσως για σερβίρισμα. Εκτός κι αν θέλουμε να δημιουργηθεί μια μικρή κρούστα λιωμένου και ψημένου τυριού (όπως γίνεται και με το γκούντα ή ένταμ). Μόνο που εδώ, λόγω του ότι το τυρί είναι λευκό και ευπαθές, ακόμη και ένα λεπτό παραπάνω ψησίματος μπορεί να κάνει το τοστ μας να παραψηθεί. Οπότε τσεκάρουμε ανοίγοντας την τοστιέρα μας ανά τακτά διαστήματα.

Η γέμιση
Η βασική ιδέα είναι να ψήσουμε ένα τοστ γεμάτο umami γεύση με τυρί φέτα, που έχει αυτή την έντονη επίγευση. Τώρα από εκεί και πέρα οι συνδυασμοί με άλλα υλικά που μπορεί να γίνουν είναι άπειροι. Σίγουρα του ταιριάζει πολύ η φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες, που μπορεί να μπει από την αρχή του ψησίματος ή και μετά, ανάλογα με το αν την προτιμάμε ψημένη ή ωμή. Από εκεί και πέρα του πάει η ρίγανη, αλλά και τα φρέσκα φύλλα βασιλικού (αν αγαπάμε το έντονο άρωμά του), ακόμα και λεπτοκομμένες φέτες αγγουριού θα μπορούσαν να του προσθέσουν τη δροσιά τους και πάστα ή φέτες ελιάς.

Το ψωμί
Όσο για το ψωμί που θα επιλέξουμε κι αυτό εναπόκειται στις προσωπικές μας προτιμήσεις: από του τοστ, με ή χωρίς κόρα, λευκό ή ολικής αλέσεως, μέχρι προζυμένιο από τον φούρνο μας, κομμένο σε λεπτές φέτες, ακόμη και το ιταλικό τύπου τσιαπάτα του πηγαίνει πολύ. Αλλά εξίσου καλό γίνεται και χρησιμοποιώντας πίτες σουβλακιού αντί για ψωμί. Σε αυτή την περίπτωση, ανάλογα με την όρεξη και το μέγεθος της τοστιέρας σας θα βάλετε είτε μία πίτα σουβλακιού κομμένη στη μέση και πάνω και κάτω από το τυρί φέτα, είτε θα βάλετε μία ολόκληρη πίτα κάτω, το τυρί μας ανάμεσα και θα καλύψετε με μία δεύτερη πίτα από πάνω. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος για να λιώσει ωραία η γέμιση και θα θυμίζει όχι τόσο τοστ, όσο τυρόψωμο.

Εμείς σας δώσαμε αρκετές ιδέες, εσείς φτιάξτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας γούστο! Ως τότε, δείτε κι ένα παλιότερο πολύ δημοφιλές άρθρο μας για την τυρόπιτα της τοστιέρας.

cantina.pr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos