300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα γιαουρτογλυκά της άνοιξης

10 Απριλίου 2024 17:48
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα γιαουρτογλυκά της άνοιξης

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Το γιαούρτι, αγαπημένο συνοδευτικό σε φρούτα, σε γλυκά ακόμα και σε αλμυρούς, μερακλίδικους μεζέδες, φέρνει εξ ορισμού, σε κάθε κουζίνα, έναν ανάλαφρο, δροσερό και αυθεντικά ελληνικό τόνο, που τόσο ευχάριστα αποδέχομαστε, ειδικά στα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια.

Τα γιαουρτογλυκά, ωστόσο, απόλυτα συνυφασμένα με τις πρώτες, χαλαρές, γαστρονομικές συνάξεις της άνοιξης ή με τα επιδόρπια που είθισται να καταλαμβάνουν πρωταγωνιστική θέση στα εορταστικά Πασχαλινά τραπέζια, μας προτρέπουν να δούμε το γιαούρτι ακόμα πιο δημιουργικά. Έτσι μπαίνουν με ευκολία πια στην μαγειρική ατζέντα των ημερών που διανύουμε, αναβαθμίζοντας αισθητά το ζαχαροπλαστικό μας πρεστίζ και αποδεικνύοντας ότι δε χρειάζεται να ετοιμάσουμε κάτι περίπλοκο ή χρονοβόρο για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας.

Ατομικά cheesecakes με μαρμελάδα και φράουλες
Φυσικά και δε απαιτείται κάποια ιδιαίτερη αφορμή, ημέρα ή ευκαιρία για να φτιάξουμε το πιο εύκολο, δροσιστικό και υγιεινό γλυκό της άνοιξης που έχει βεβαίως, ως βάση του, το γιαούρτι. Και αυτό γιατί με την ίδια ευκολία που μπορεί να συνοδεύσει κάθε σπιτική μαγειρική μας, το ίδιο επάξια μπορεί σταθεί και σε ένα κάλεσμα των φίλων μας για καφέ ή τσάι. Με λίγα, λοιπόν, υλικά και ελάχιστο χρόνο στον πάγκο της κουζίνας μας, φτιάχνουμε το πιο εύκολο και ανοιξιάτικο γλυκό, με φράουλες και γιαούρτι.

Υλικά (για 8-10 μερίδες)
1 ½ κιλό φρέσκο γιαούρτι
300 ml κρέμα γάλακτος
6 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
500 γραμ. μπισκότα τύπου Digestive (δύο συσκευασίες)
300 γραμ. μαρμελάδα φράουλας (με ολόκληρα κομμάτια φρούτου)
250 γραμ. φρέσκες φράουλες (περίπου δύο κούπες)
10-15 μικρά φύλλα φρέσκου δυόσμου (προαιρετικά)

Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
Σε ατομικά γυάλινα μπολ ή ποτήρια θρυματίζουμε τα μπισκότα μας, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέχρι να καλύψουν τον πάτο τους. Περιχύνουμε από πάνω τους μία δόση κρέμας, συνεχίζουμε με μία κουταλιά της σούπας μαρμελάδα και έπειτα ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα μέχρι επάνω. Μεταφέρουμε τα γλυκά στο ψυγείο τυλίγοντάς τα με μεμβράνες. Τα αφήνουμε εκεί για περίπου μία ώρα μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Τα αφαιρούμε από το ψυγείο και προσθέτουμε στην κορυφή τους, την υπόλοιπη μαρμελάδα (έχει ζεσταθεί και ρευστοποιηθεί, χτυπώντας την ελαφρώς με ένα πιρούνι) και τις φράουλες (ολόκληρες ή κομμένες στη μέση). Προαιρετικά διακοσμούμε με δύο ή τρία φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Επιστρέφουμε τα γλυκά μας στο ψυγείο και τα αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 3 ώρες, έως ότου σταθεροποιηθούν.

Ανάλαφρο γιαουρτογλυκό με ανανά και ζελέ λεμόνι
Από αυτή την εποχή, τώρα, μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου που οι ζέστες ακόμα καλά κρατούν, αυτό το εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό μας βγάζει από τη δύσκολη θέση του τί να προσφέρουμε ως επιδόρπιο σε ένα τραπέζι.

Το καλό είναι ότι εκτός από εύκολο (μπορεί κυριολεκτικά να γίνει από τον οποιοδήποτε και με εγγυημένη επιτυχία) είναι και ανάλαφρο, οπότε ακόμα και αν το τραπέζι μας, με τα βαριά εδέσματα και τις πλούσιες μερίδες του, έχει φέρει πραγματικά στα όριά τους, τους καλεσμένους μας, ουδείς θα παραπονεθεί για μερικές έξτρα μπουκιές ευτυχίας. Ίσα ίσα που δε θα χάσουν την ευκαιρία να μας ζητήσουν και τη συνταγή.

Υλικά (για 6 μερίδες)
500γρ. φρέσκο γιαούρτι
1 κιλό κομπόστα ανανά σε φέτες με το σιρόπι τους (περίπου δύο κονσέρβες)
300 γραμ. ζελέ λεμόνι
400 ml ζεστό νερό
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Διαδικασία
Στραγγίζουμε τις κονσέρβες με τον ανανά, κρατώντας σε ένα μπολ το σιρόπι τους. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με το ζελέ λεμόνι. Έπειτα προσθέτουμε σε αυτό και το σιρόπι ανανά.
Σε ένα διαφορετικό σκεύος, ανακατεύουμε το γιαούρτι και εφ’ όσον ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το νερό και το ζελέ. Χτυπάμε καλά για 2΄ με έναν αβγοδάρτη. Σε μία στενόμακρη μεταλλική φόρμα για κέικ την οποία έχουμε καλύψει καλά με μία μεμβράνη, τοποθετούμε ανανά από την κονσέρβα έως ότου καλυφθεί όλη η βάση της και έπειτα συνεχίζουμε και «χτίζουμε» δεξιά και αριστερά τα τοιχώματα μέχρι τη μέση της φόρμας με λίγο ακόμα ανανά (κάθε φέτα την έχουμε κόψει στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια για να χωρέσουν).
Τον υπόλοιπο ανανά που έχουμε ήδη χοντροκόψει, τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με το γιαούρτι και όλα μαζί τα ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, απλώνουμε στην επιφάνεια τα μπισκότα πτι μπερ (θρυμματισμένα ή ολόκληρα) και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ και το επόμενο πρωί, το βγάζουμε, το ξεφορμάρουμε και είμαστε έτοιμοι για να σερβίρουμε.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ταραμοσαλάτα της Αργυρώς
  • Λαχταριστό γαλακτομπούρεκο από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη (Bϊντεο)
  • Συνταγή για λαχταριστά σοκολατάκια με δύο μόνο υλικά
  • Ο Χρήστος Μοίρας μας μαγειρεύει ελληνική καρμπονάρα. (Βίντεο)
  • Αναθεώρηση του Συντάγματος: Οι 8 μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα του 2030 (βίντεο)
  • Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς φτιάχνει μπάρες σοκολάτας με τρία υλικά (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Βίντεο με την αυθεντική καρμπο...
Το πιο εύκολο σνακ με φέτα, έτ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Φεβρουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Το αστυνομικό δελτίο για το θανατηφόρο τροχαίο στην Πάρο

Το αστυνομικό δελτίο για το θανατηφ...

17 Φεβρουαρίου 2026
Πάρος, Τροχαίο δυστύχημα: Ραγίζουν καρδιές οι εικόνες – Λουλούδια και κεριά στον τόπο της τραγωδίας

Πάρος, Τροχαίο δυστύχημα: Ραγίζουν...

17 Φεβρουαρίου 2026
Πάρος: Τραγωδία στην άσφαλτο – Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία

Πάρος: Τραγωδία στην άσφαλτο – Τροχ...

17 Φεβρουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Nαύπλιο: Λαγάνα γίγας 40 κιλών (βίντεο)

Nαύπλιο: Λαγάνα γίγας 40 κιλών (βίν...

23 Φεβρουαρίου 2026
Τύμπανα πολέμου: Έρχεται στη Σούδα το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ (βίντεο)

Τύμπανα πολέμου: Έρχεται στη Σούδα...

23 Φεβρουαρίου 2026
Τα έθιμα που κρατούν ζωντανή την πολιτισμική συνέχεια και την τουριστική ανάπτυξη (βίντεο)

Τα έθιμα που κρατούν ζωντανή την πο...

23 Φεβρουαρίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ