Φριτέζα αέρος: 10 πανεύκολα και υγιεινά γλυκά, έτοιμα σε ελάχιστα λεπτά

05 Σεπτεμβρίου 2024 14:24

Η φριτέζα αέρος είναι ίσως η δημοφιλέστερη συσκευή της εποχής μας.

Οι περισσότεροι από εμάς είτε την αποκτήσαμε πριν καιρό και την έχουμε ήδη καταβολευτεί ή έχουμε διαβάσει και ακούσει τα καλύτερα γι’ αυτήν και είμαστε στο ψάξιμο για να αγοράσουμε το air fryer που θα καλύψει τις ανάγκες μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Όσο για τις δυνατότητες που μας δίνει, πρακτικά είναι άπειρες αφού όπως φαίνεται ψήνει και μαγειρεύει σχεδόν τα πάντα σε χρόνους εξπρές αντικαθιστώντας με μεγάλο βαθμό τος κλασικούς φούρνους, τα τηγάνια και τις κατσαρόλες μας. Και το καλύτερο; Ό,τι μπαίνει στο air fryer μας κάνει καλό αφού με ελάχιστο λάδι ή βούτυρο δίνει τα ίδια αποτελέσματα με εκείνα που έχουνε συνηθίσει να γευόμαστε όταν χρησιμοποιούμε μεγαλύτερες ποσότητες λιπαρών ουσιών.

Οι τραγανές πατάτες, οι λαχταριστές φτερούγες κοτόπουλου, τα αφράτα κεφτεδάκια, οι κροκέτες κάθε λογής και τα πολύχρωμα στικς λαχανικών είναι ίσως οι πιο δημοφιλείς αλμυρές λιχουδιές που έχουν ταυτιστεί με τη φριτέζα αέρος. Ωστόσο, με τη συγκεκριμένη συσκευή μπορούμε να ψήσουμε και υπέροχα γλυκά τα οποία και πάλι θα γίνουν το ίδιο λαχταριστά, όπως τα ξέρουμε και τα αγαπάμε, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε με λιγότερες «τύψεις».

Εύκολες, γρήγορες και υγιεινές λοιπόν οι γλυκές συνταγές που ακολουθούν θα μας λύσουν τα χέρια και σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Δείτε παρακάτω:

Τα απόλυτα brownies
Το νούμερο ένα σοκολατένιο γλυκό που λατρεύουν όλοι ψήνεται στο air fryer και γίνεται κυριολεκτικά ακαταμάχητο.

Αφράτοι λουκουμάδες
Το all time classic γλυκό των παιδικών μας χρόνων στην πιο γρήγορη και healthy εκδοχή του, χωρίς πολλά λάδια και μπελαλίδικα τηγανίσματα.

Σπιτικά donuts
Σε 6 μόνο λεπτά ψήνουμε αέρινα και λαχταριστά donuts, πολύ πιο «αθώα» και ελαφριά από τα τηγανητά.

Βελούδινο cheesecake
Μπορούμε να φτιάξουμε cheesecake στο air fryer; Φυσικά! Ιδού το δημοφιλές γλυκό σε μια παραλλαγή που εκπλήσσει.

Μάφιν με γιαούρτι, σοκολάτα και φρούτα
Κέικ σε μέγεθος μπουκιάς! Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο έναν από αυτούς τους μικροσκοπικούς πειρασμούς.

Cookies με σοκολάτα
Αυτά τα μπισκότα ετοιμάζονται εύκολα και ψήνονται γρήγορα με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος.

Ρολά κανέλας
Μπορούμε να ψήσουμε άψογα μέσα σε μόλις 20 λεπτά τα cinnamon rolls που τόσο αγαπάμε.

Μπισκότα με φιστικοβούτυρο
Αυτή είναι η κατάλληλη συνταγή για τους λάτρεις του φιστικοβούτυρου. Το τέλειο συνοδευτικό του καφέ έτοιμο σε λίγα λεπτά.

Ψητά μήλα
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά του φθινοπώρου γίνεται με ένα ξεχωριστό και θρεπτικό φρούτο μόλις σε 15 λεπτά και είναι πεντανόστιμο.

Καραμελωμένα αμύγδαλα
Καλύπτει την ανάγκη για γλυκό χωρίς να μας επιβαρύνει. Αυτό το απολαυστικό σνακ είναι η πιο απλή λιχουδιά που μπορούμε να ετοιμάσουμε.

protothema.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos