Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 - Psts.gr

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος τόνισε στην εισήγησή του ότι προτεραιότητα γι’ αυτήν τη δημοτική αρχή είναι η νέα γενιά. Στόχος του Δήμου Πάρου είναι να μεταλαμπαδευτεί μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το μήνυμα για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Μέσω του εθελοντισμού και της συνεργασίας με ακαδημαϊκά ιδρύματα και την κοινωνία των πολιτών θα επεκταθεί το πρόγραμμα σε κάθε μήκος και πλάτος του νησιού. Σε ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και θα έχει πολυδιάστατες δράσεις ανά σχολική μονάδα και δημοτικές ενότητες.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι πολύ πιθανόν να μπει λουκέτο στον Αστυνομικό Σταθμό της Νάουσας για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους που να δικαιολογούν μια τέτοια «άνωθεν» απόφαση.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή το θέμα του φετινού εορτασμού του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», οργανώνει εικαστικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους, διάρκειας τριών μηνών, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε κατόπιν πρόσκλησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιθεώρησης Μεταλλείων και του Πολυτεχνείου, με θέμα το βιομηχανικό έργο του Εναέριου Μεταφοράς Σμύριδας, προτείνοντας την ένταξη του διατηρητέου μνημείου σε πρόγραμμα αποκατάσταση, αξιοποίησης και ανάδειξής του. Είναι γνωστό ότι η υπόθεση «σμυρίγλι» αποτελεί ζήτημα, για το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ο Δήμαρχος. Αντιμετωπίζοντας την υπόθεση αυτή και από την ιστορική και πολιτιστική σκοπιά, ο Μανόλης Μαργαρίτης έχει θέσει επανειλημμένες φορές στο Υπουργείο το θέμα της αποκατάστασης του Εναέριου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με τριμελές πλήρωμα συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη νήσο Κίναρο, στα δυτικά της Λέρου. Κανείς από τους τρεις επιβαίνοντες δεν διασώθηκε.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οξεία κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ασκεί με άρθρο-παρέμβασή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο δημοφιλής ουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τύχη –και μονάχα αυτή– θέλησε να διασωθεί κάτι από τη ζωή της Ρωσίδας ζωγράφου Λίντια Μπόρζεκ (1874-1941): μερικά έργα που εκτίθενται ώς τις 2/4 σε μια θαυμάσια έκθεση στο ΜΙΕΤ της Αγίου Κωνσταντίνου, σκόρπιες βιογραφικές πληροφορίες μαζί με μερικές μακρινές της φωτογραφίες. Δεν υπάρχει πια ούτε ο τάφος της στο ρωσικό νεκροταφείο του Πειραιά. Τα ίχνη δεν συνθέτουν μια ολόκληρη ιστορία.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηταν τον περασμένο μήνα όταν 12χρονο κορίτσι στην Ιταλία αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του γιατί δεν άντεχε άλλο το ασφυκτικό bullying των συμμαθητών του. Προτού πηδήξει από το μπαλκόνι, άφησε δύο σημειώματα, το ένα προς τους γονείς στους οποίους ζητούσε συγγνώμη και το άλλο στους συμμαθητές της: «Τώρα θα είστε ευχαριστημένοι»! Η πορεία της στο κενό ευτυχώς ανακόπηκε από ένα στέγαστρο. Ομως ο 11χρονος Ντιέγκο στην Ισπανία δεν είχε την ίδια τύχη.

Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Aπάτη ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ έστησε υψηλόβαθμος ο Ιταλοαργεντινός καθολικός κληρικός Πατρίτσιο Μπενβενούτι, 54 ετών, ο οποίος συνελήφθη στο Μπολτσάνο της βόρειας Ιταλίας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, που για άλλη μια φορά κατηγόρησε για απροθυμία να δεχτεί βοήθεια στην φύλαξη των συνόρων της.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos