Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 - Psts.gr

Πύρινος όλεθρος στην Αττική με την καταστροφική φωτιά να μετατρέπει σε στάχτη ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της, την ώρα που μαίνονται φωτιές σε Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία. 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας, κλειστή θα παραμείνει η Ιερά Μονή Λογγοβάρδας καθώς εκεί υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κατανομή των κρουσμάτων:

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων της Αγίας ‘Αννας στην Εύβοια με πλωτά μέσα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επίταξη δωματίων σε 5 αστέρων τουριστικά καταλύματα της Μυκόνου προχώρησε η κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στο νησί για την αντιμετώπιση φιλοξενίας έκτακτων περιστατικών τουριστών, που διαπιστώνεται ότι νοσούν από κορωνοϊό.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εννέα τραυματίες με εγκαύματα στο ΚΑΤ, μια στο ΓΝΑ και δύο στο Ιπποκράτειο με αναπνευστικά προβλήματα - Σε έκτακτη εφημερία το Σισμανόγλειο - Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρος, Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία και Ελβετία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιο κοντά στο μέτωπο της φωτιάς ο οικισμός των Ποντίων, δυτικά του Αγίου Στεφάνου - Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού στο ύψος των Αφιδνών και κινείται ανάμεσα σε Άγιο Στέφανο, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι - Καίγονται καλλιέργειες και χαμηλή βλάστηση

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τις μεγάλες πυρκαγιές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής» και ότι «ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών». Οπως παραδέχθηκε «δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη».

«Δυστυχώς, τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική» επεσήμανε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «αύριο περιμένουμε ισχυρούς Δυτικούς Ανέμους σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Μιλάμε για συνθήκες πρωτόγνωρες καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη».


Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:
Συμπολίτες μου,

Αντιμετωπίζουμε στην πατρίδα μας μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Όπως, δυστυχώς συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες. Μετά από 10 ημέρες καύσωνα καλούμαστε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα δεκάδες δασικές πυρκαγιές. Τρεις από αυτές, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Ηλεία είναι τεραστίων διαστάσεων και έντασης.

Η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη.

Ο κρατικός μηχανισμός και ειδικά οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οφείλουμε να τους δείξουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας, αναγνωρίζοντας ότι μερικές φορές τους ζητάμε να κάνουν πράγματα που απλά ξεπερνούν τις δυνάμεις τους.

Δυστυχώς, τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική. Αύριο περιμένουμε ισχυρούς Δυτικούς Ανέμους σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Μιλάμε για συνθήκες πρωτόγνωρες καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σελίδα 1 από 5

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos