Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης! - Τρελοί πανηγυρισμοί σε Πειραιά και Αθήνα (Βίντεο)

30 Μαϊος 2024 01:43

Ονειρικό φινάλε είχε ο τελικός του Conference League για τον Ολυμπιακό, έπειτα από μια μεγάλη βραδιά, που εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας σε επίπεδο ανδρών, καθώς επιβλήθηκαν της Φιορεντίνα με 1-0 στον τελικό του Conference League, χάρη σε γκολ του Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό (παράταση).

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, σήκωσε το τρόπαιο στον αττικό ουρανό και έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί όχι μόνο στην OPAP Arena και τον Πειραιά, αλλά και απ' άκρου εις άκρον της χώρας.

{https://youtu.be/VrvT9E75gjM}

oly kypello 201

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και το πρώτο ημίχρονο της παράτασης είχαν λήξει ισόπαλα χωρίς γκολ, 0-0, έπειτα από ένα κακό, στο μεγαλύτερο μέρος του, ματς, χωρίς τις λεγόμενες κλασικές ευκαιρίες.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, πάντως, ήταν αυτή που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ενώ η ομάδα της Φλωρεντίας επιχείρησε κυρίως να απειλήσει, μεταφέροντας την μπάλα με «γιόμες» από την περιοχή της σε αυτήν του Ολυμπιακού.

@parianostypos Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης! #ολυμπιακος #πειραιας #κυπελλο #θρυλος #ποδοσφαιρο ♬ nhạc nền - Football 247

@parianostypos Ο Ολυμπιακός κατακτητής της Ευρώπης! #ολυμπιακός #ευρώπη# #κύπελλο #πειραιάς ♬ πρωτότυπος ήχος - Psts..gr

oly kypello 202

Με αυτό το 1-0, που διαμορφώθηκε στην παράταση, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πλέον στην κατοχή του μία ευρωπαϊκή κούπα και αυτό που έμοιαζε με θαύμα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του το έκαναν πράξη.

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας της επιτυχίας, μάλιστα, ο οποίος πριν από έναν χρόνο είχε σηκώσει το Europa League με τη Σεβίλλη, κατέκτησε και πάλι ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

oly kypello 203

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos