×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Δύο νεκροί, οκτώ αγνοούμενοι από ναυάγιο ανοιχτά της Μεθώνης

29 Απριλίου 2013 10:06

Φορτηγό πλοίο γεμάτο με λιπάσματα βυθίστηκε στο νότιο Ιόνιο μετά από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο. Δύο νεκροί, αγνοούνται οκτώ μέλη του πληρώματος - μεγάλη κινητοποίηση των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης από θαλάσσης και αέρος

Δύο ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 8 αγνούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Το containership φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες (πέντε Ρώσους, δέκα Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο) και κενό φορτίου συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το bulk carrier φορτηγό πλοίο PIRI REIS, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το CONSOUTH να εμβόλισε το PIRI REIS, πιθανότατα στο ύψος του μηχανοστασίου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ταχεία εισροή υδάτων και το πλοίο να βυθιστεί. Οι αγνοούμενοι φέρεται να αποτελούν το πλήρωμα μηχανής του PIRI REIS. Η σύγκρουση σημειώθηκε λίγο πριν τις 07.00 το πρωί.

Στην περιοχή, περίπου 78 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μεθώνης, είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες απο πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ελικόπτερο Σικόρσκι.

Το Piri Reis είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία, ενώ το CONSOUTH από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.

Στο σημείο όπου βυθίστηκε το φορτηγό, το βάθος της θάλασσας είναι μεγάλο και προσεγγίζει τα 2,5 χλμ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos