×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Καρέ - καρέ η στιγμή της δολοφονίας - Αυτόπτης μάρτυρας η κάμερα

05 Νοεμβρίου 2013 11:32

Αδύνατος άνδρας, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι σκούρου μπλε χρώματος, λευκά αθλητικά παπούτσια, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος.

Πρόκειται για την περιγραφή του εκτελεστή της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής όπως την έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δημοσιοποίησαν επίσης πέντε φωτογραφικά καρέ από τη στιγμή της δολοφονίας, όπως έχουν καταγραφεί από την κάμερα κλειστού κυκλώματος που βρισκόταν έξω από το κτίριο της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Επιπλέον δημοσιεύτηκαν και οι φωτογραφίες της μηχανής που βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ύστερα από αναζητήσεις στο ρέμα της Χελιδονούς. Πρόκειται για μοτοσικλέτα μάρκας Honda, μοντέλου Africa Twin, λευκού-μαύρου χρώματος που έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια κόκκινου και μπλε χρώματος.

Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, ερυθρού-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46». Η μηχανή βρέθηκε παρατημένη δίπλα στο ρέμα, στη χωμάτινη οδό Κρεστένων, σε περίπου 200 μέτρα απόσταση από τη συμβολή της με την οδό Δεκελείας στην Κηφισιά.

Η μοτοσικλέτα με αριθμό κυκλοφορίας ΖΥΧ-668 είχε κλαπεί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Ιουνίου 2013 από την περιοχή της Καλλιθέας.

Οταν βρέθηκε, η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, ούτε και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους (μπαγκαζιέρες). Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι στο βίντεο της δολοφονίας η μηχανή φαίνεται να έχει μπαγκαζιέρα, αλλά και πινακίδες. Οπως φαίνεται στο βίντεο, ο οδηγός τοποθέτησε εκεί το όπλο του μετά τη διπλή εκτέλεση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι γι' αυτόν τον λόγο οι δράστες την πήραν μαζί τους φεύγοντας. Επίσης, έβγαλαν και τις πινακίδες, προκειμένου να καθυστερήσουν τις έρευνες των Αρχών. Κατά την ίδια εκδοχή οι δράστες συνέχισαν την πορεία διαφυγής τους με αυτοκίνητο.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ανέμεναν να βρεθεί αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό στη μηχανή το οποίο θα βοηθούσε περαιτέρω τις έρευνες. Οι αναλύσεις, όμως, στα εξειδικευμένα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ δεν έδωσαν αποτέλεσμα. «Είναι πολύ πιθανό η μηχανή να καθαρίστηκε με κάποιο υγρό λίγο πριν πεταχτεί στο ρέμα της Χελιδονούς. Αυτό επιβεβαιώνει την πρόνοια των δραστών αλλά και τον επαγγελματισμό τους», είπε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη.

Το αστυνομικό μέγαρο επισκέφθηκε και ο χρυσαυγίτης που βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής με τον 27χρονο Γιώργο Φουντούλη, τον 22χρονο Μανώλη Καπελώνη και τον 29χρονο Αλέξανδρο Γέροντα απέναντι από τους δράστες και κατάφερε να ξεφύγει από τις σφαίρες των εκτελεστών. Πηγές του «Εθνους» ανέφεραν ότι ο αυτόπτης μάρτυρας «έκανε μια πρώτη συζήτηση με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, αλλά δεν έδωσε κατάθεση γιατί ήταν ακόμη υπό καθεστώς πανικού και δεν θυμόταν λεπτομέρειες».

Με τις έρευνες να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, η ΕΛ.ΑΣ καλεί «κάθε πολίτη που αντιλήφθηκε ή είδε τη μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, είτε σε προγενέστερο χρόνο, τόσο σταθμευμένη σε οδό ή σε χώρο στάθμευσης, όσο και εν κινήσει ή κατά τη διαφυγή των δραστών και ιδιαίτερα ιδιοκτήτες και υπάλληλοι πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία ενδεχομένως επισκέφτηκε για ανεφοδιασμό», να επικοινωνήσει με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «DOUBLE TAP»

Διπλοί πυροβολισμοί στο φονικό του Ν. Ηρακλείου

Στη «δεξαμενή» των ασύλληπτων μελών των τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν δράσει κατά το παρελθόν αναζητούν τους δράστες οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Πηγές του «Εθνους» επιβεβαίωσαν χθες την πρακτική του πυροβολισμού «double tap», τεχνική κατά την οποία ο χειριστής του όπλου ρίχνει δύο απανωτές σφαίρες στον στόχο του μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ανάλογη τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί από τρομοκράτες στο εξωτερικό, αλλά μέχρι την περασμένη Παρασκευή δεν είχε εμφανιστεί στην Ελλάδα.

Ο εκτελεστής του Νέου Ηρακλείου έριξε 13 σφαίρες, όσες δηλαδή είχε στο όπλο του, μέσα σε 7 δευτερόλεπτα. Μάλιστα την ώρα που πυροβολεί, έχει καταγραφεί ότι περπατάει, κινείται προς το μέρος των χρυσαυγιτών. Η δυνατότητα αυτή απαιτεί εκπαίδευση και ιδιαίτερη εξάσκηση. Ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πού και από ποιον έλαβε τη συγκεκριμένη εκπαίδευση.

«Ο εκτελεστής ξέρει τι κάνει. Παρόλο που ο τέταρτος τού διαφεύγει από τα δύο μέτρα, φαίνεται ότι έχει σταθερό χέρι και ψυχραιμία που δεν ?κλονίζεται? από το αποτέλεσμα της ενέργειάς του», ανέφερε στο «Εθνος» καλά πληροφορημένη πηγή.

Σε σχέση με την ταυτότητα των δραστών, οι εκτιμήσεις των ειδικών προσανατολίζονται στα... «απομεινάρια» της Σέχτας Επαναστατών ή σε νέα στρατολογημένα μέλη της δεύτερης γενιάς τρομοκρατίας. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι την ευθύνη της επίθεσης θα αναλάβει πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Φοίνικας. Η προκήρυξη έτσι κι αλλιώς ακόμη αναμένεται.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos