×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, συλλαλητήρια και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

06 Νοεμβρίου 2013 11:34

Νεκρώνουν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, λόγω της γενικής πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενες για την πολιτική που επιβάλλουν τα Μνημόνια και συγκεκριμένα τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα υπαλλήλων, τα φορολογικά μέτρα και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο αυτή την ώρα (11:00 π.μ.) στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα είναι κλειστός κατόπιν εντολής της αστυνομίας, με αποτέλεσμα οι συρμοί να διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διοργανώνει λίγο νωρίτερα (10.30) στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Σήμερα, ακινητοποιημένοι είναι οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., (έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας τις υπόλοιπες ώρες), ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, του τραμ και του μετρό. Στο τελευταίο, ωστόσο, δεν θα εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια από τη Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Αλλαγές στις αεροπορικές μετακινήσεις θα προκαλέσει η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία, λόγω απεργίας των ναυτεργατών (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) και των λιμενεργατών (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος).

Στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές και, από τον χώρο της Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) και οι εργαζόμενοι (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία) στο ΕΣΥ. Κλειστά θα μείνουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια σήμερα και αύριο έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και Ιατρικοί Σύλλογοι καθώς και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχουν καλέσει τους γιατρούς-μέλη τους να στηρίξουν την κινητοποίηση, απέχοντας από την εργασία τους.

Τέλος, συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν δηλώσει οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και οι αρχαιολόγοι. Κλειστές θα μείνουν και οι αίθουσες των δικαστηρίων καθώς απεργούν και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Σε απεργιακό κλοιό η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστική συγκοινωνία είναι από το πρωί η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο Οργανισμός πραγματοποιεί δρομολόγια μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Λόγω της απεργίας, δημιουργήθηκαν από το πρωί κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς αρκετοί ήταν οι Θεσσαλονικείς που υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους. Στο μεταξύ, σταδιακά θα κλείνουν οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης εξαιτίας των τριών προγραμματισμένων απεργιακών συγκεντρώσεων. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στην συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπως και εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Προσυγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν οι σχολικοί φύλακες. Η δεύτερη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί από το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 10, θα γίνει στην Καμάρα η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos