×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκόπησαν την Αθήνα - Ποιά δρομολόγια πλοίων δεν πραγματοποιούνται

03 Δεκεμβρίου 2013 10:34

Προβλήματα έχουν προκαλέσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν στα ανατολικά, τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

Τουλάχιστον 232 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων στην Αττική. Κανονικά η κυκλοφορία στο Αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για την Αίγινα, ενώ από τη Ραφήνα δεν θα γίνει το δρομολόγιο του Superferry στις 07:50 για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο. Επίσης, θα ακυρωθεί πιθανότατα το δρομολόγιο από Μαρμάρι - Ραφήνα στις 8 το πρωί.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά.

Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος- Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Θάσου- Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο στο Ρίο-Αντίρριο.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Εκατοτάδες κλήσεις για κοπές δέντρων

Περισσότερες από 230 κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν και πινακίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα, που παρασύρθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους, έχει δεχθεί έως στιγμής το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στον σταθμό του τρένου στο Μενίδι, ένα δένδρο καταπλάκωσε δύο σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ζημιές σε οχήματα έχουν προκληθεί και σε άλλα σημεία της Αττικής.

Είκοσι οκτώ συνεργεία της Πυροσβεστικής με 80 πυροσβέστες εργάζονται για την απομάκρυνση δένδρων και άλλων αντικειμένων από τους δρόμους.

Προβλήματα σημειώνονται σε δρόμους της Αττικής από πτώσεις δέντρων. Εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται από την Τροχαία, στο ύψος του αριθμού 277 της λεωφόρου Δημοκρατίας στο Μενίδι.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια, προς Αθήνα και στην οδού 34ου Συντάγματος στον Πειραιά, στο ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, επίσης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Θεσσαλονίκη: Ομαλή η λειτουργία του «Μακεδονία»

Ομαλά λειτουργεί το Αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" με τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών να γίνονται χωρίς καθυστερήσεις.

Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν (Βόρας) από τον Άγιο Αθανάσιο (9ο χλμ.).

Ασθενή χιονόπτωση σημειώνεται από νωρίς το πρωί στην πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς (18ο-30ο χλμ.) μέσω Βιτσίου.

Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας (40ο-45ο χλμ.).

Πτώση της θερμοκρασίας έως 8 βαθμούς

Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι που τοπικά θα φτάσουν ακόμη και τα 10 Μποφόρ, οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στην Πάρνηθα και το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μετρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 11 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Περαιτέρω πτώση αναμένεται από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 7 βαθμούς κελσίου με εραιτέρω πτώση το βράδυ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) ως 6 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και χιονιά αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά. Καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στα νότια.

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις θα πνέουν 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 14 βαθμούς κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρά. Καταιγίδες πιθανώς ισχυρές θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το βράδυ στη Θεσσαλία θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.

Οι τιμές του υδραργύρου θα κυμανθούν από 6 ως 11 βαθμούς κελσίου, ενώ περαιτέρω πτώση αναμένεται από το βράδυ.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και πρόσκαιρα μέχρι 10 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Τετάρτη στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά των βορειοτέρων περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos