Κορονοϊός: Οι νέοι αγνοούν τα μέτρα - Μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους

28 Σεπτεμβρίου 2020 21:52
Τη χρήση μάσκας ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους προανήγγειλε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού

Την ώρα που ο κορονοϊός «θερίζει» στην Αττική οι νέοι βρίσκονται στις πλατείες και οι λοιμωξιολόγοι κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως στο Μοναστηράκι αλλά και στα προάστια όπως στο Παγκράτι και την Κυψέλη οι πλατείες ήταν γεμάτες από κόσμο για ακόμα ένα βράδυ. 

«Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι νέοι που είναι ανεύθυνοι αλλά υπάρχει και μερίδα ανθρώπων, η οποία φοράει τη μάσκα», τόνισε νεαρός που μίλησε στην κάμερα του Open TV. «Πηγαίνουμε στην πλατεία αλλά με αυτή την κατάσταση προσπαθούμε να το αποφεύγουμε», προσθέτει μία νεαρή γυναίκα. Με τον μέσο όρο των κρουσμάτων να μην ξεπερνά τα 39 έτη οι περισσότεροι νέοι φορούν μάσκα ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους.

Στο μεταξύ ανάμεσα στους διασωληνωμένους βρίσκεται και ένας 25χρονος άνδρας που νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και σταθερή αλλά εμφανώς βελτιωμένη αναφορικά με την αναπνευστική του λειτουργία.

Παγώνη: Άμεσα η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Από την άλλη πλευρά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Ανοιχτό Κανάλι, υπογράμμισε ότι πολύ γρήγορα θα ληφθεί το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Και αυτό διότι όπως είπε: «καθημερινά τα κρούσματα είναι σε τριψήφιο αριθμό. Ο στόχος όλων μας είναι ο αριθμός των κρουσμάτων να πέσει στο διψήφιο».

«Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα επιβληθεί άμεσα αυτές τις μέρες. Εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας συνεχίσουν να είναι έτσι τα πράγματα αναγκαστικά η μάσκα θα μπει και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε και να καταλάβουμε πως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Και ειδικότερα όταν φτάνουμε στις 20 Οκτωβρίου που ξεκινούν οι γρίπες και άλλες ιώσεις τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Δεν γνωρίζουμε πως θα συμπεριφερθεί ο κορονοϊός μαζί με τις γρίπες», επεσήμανε ακόμη.

«Τα νέα μέτρα ξεκίνησαν σήμερα. Εάν δεν περάσουν 15 μέρες δεν μπορούμε να κρίνουμε τα αποτελέσματά τους. Γι' αυτό λοιπόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας χρειάζεται υπομονή. Από εκεί και πέρα βλέποντας αυτή την εβδομάδα αλλά και την επόμενη θα γίνει ένας υπολογισμός και είμαι σίγουρη ότι εάν συνεχίσουμε έτσι οι μάσκες θα μπουν πολύ γρήγορα. Εάν ήταν στο χέρι μου το συγκεκριμένο μέτρο θα τίθετο σε ισχύ από σήμερα. Έχουμε πει επιστημονικά ότι η μάσκα και οι αποστάσεις θα είχαν μειώσει πάρα πολύ τα κρούσματα. Δυστυχώς όμως δεν το καταλαβαίνουν όλοι. Τα βράδια συνεχίζεται ο συνωστισμός. Δεν είπε κανείς να μη βγουν έξω οι νέοι. Ας βγουν ανά τέσσερα άτομα, ας φορέσουν μία μάσκα και ας κάτσουν να κουβεντιάσουν. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε κάθε βράδυ. Ας σκεφτούν τις οικογένειές τους» κατέληξε η πρόεδρος του Ε.Ι.Ν.Α.Π.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos