Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες - Ποιοι μπαίνουν στο «κάδρο» της έρευνας

09 Νοεμβρίου 2021 18:26

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης που πωλούνται για 500 ευρώ - Σκοπός να αποκαλυφθούν τυχόν κυκλώματα

Σειρά βαρύτατων κακουργημάτων θα αναζητηθούν πλέον στο πλαίσιο μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Μαρία Γκανέ με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού στο οποίο γίνεται λόγος για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που διακινούνται ακόμη και από φαρμακεία έναντι 500 ευρώ!

 Σκοπός της έρευνας είναι να έρθει στο φως η δράση τυχόν κυκλωμάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Μάλιστα, η κυρία Γκανέ ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε ζητεί να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση σειράς σοβαρότατων αδικημάτων, όπως είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), η υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού ( άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, η έκδοση ψευδών βεβαιώσεων ( άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και η παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορονοϊό (άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

 Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες που παρουσιάστηκαν σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, σύμφωνα με τα οποία πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης πωλούνται έναντι ποσού 500 ευρώ ακόμη και από φαρμακεία όπως επίσης και Rapid test έναντι αμοιβής.

Στο κάδρο της ποινικής έρευνας, αναμένεται να μπουν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στην διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos