×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Γ. Χαρδούβελης:Φοβήθηκα έξοδο από το ευρώ και έβγαλα τα λεφτά

10 Μαρτίου 2015 10:51

Εκπληξη προκάλεσε η παραδοχή από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ότι έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό το 2012, γιατί, όπως είπε, «φοβήθηκα κι εγώ, όπως φοβήθηκε η μισή Ελλάδα» ότι κινδύνευε η χώρα να βγει από το ευρώ.


«Τα χρήματα είναι και δικαιολογημένα και φορολογημένα και δηλωμένα» υποστήριξε ο Γκ. Χαρδούβελης
Σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως έπεσε θύμα, καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε για το θέμα από τον Τύπο.

Ο κ. Χαρδούβελης στη συνέντευξή του σημείωσε ότι «τα χρήματα είναι και δικαιολογημένα και φορολογημένα και δηλωμένα». Οσον αφορά στις 56 μεταφορές κεφαλαίων που φέρεται να έκανε μέσω web banking από 5 Μαΐου μέχρι 14 Ιουνίου του 2012 για ποσά από 7.700 έως 9.800, ο πρώην υπουργός είπε τα εξής: «Δεν ήταν, όμως, όλες οι μεταφορές αυτές. Υπήρχε και μεγάλη μεταφορά ποσού. Αρα, αν είχα στο μυαλό μου ότι το κάνω για να κρύψω κάτι, δεν θα μετέφερα ένα μεγάλο ποσό... Ηθελα να ήμουν σίγουρος ότι τα χρήματα θα πάνε στη θέση τους, επειδή το έκανα από το σπίτι μου κι ήθελα να τα σπάσω», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τις τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Γκίκα Χαρδούβελη σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ρίξει λάσπη στον κ. Χαρδούβελη ούτε και να ενθαρρύνει λογικές ανθρωποφαγίας».

Tέσσερα ερωτήματα
Εθεσε όμως τέσσερα ερωτήματα που προκύπτουν από τα λεγόμενα του πρώην υπουργού: 1) Τα ποσά που μεταφέρθηκαν το 2012 ήταν αδήλωτα στο «πόθεν έσχες», παρόλο που ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου! Αν ο κ. Χαρδούβελης τα δήλωσε το 2014, αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 2) Διερωτάται επίσης για την τμηματική μεταφορά ποσών εάν «ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος για χρόνια δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες i-banking μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου». 3) Σημειώνει ότι η συγκεκριμένη τράπεζα θέτει ως ανώτατο όριο στις υπηρεσίες i-banking εντός ΕΕ το ποσό των 50.000 ευρώ. 4) Επισημαίνει ότι οι καταθέσεις σε τράπεζα στο νησί Tζέρσεϊ, όπου μετέφερε χρήματα ο κ. Χαρδούβελης, έχει απασχολήσει στο παρελθόν την κυβέρνηση και τους οικονομικούς εισαγγελείς, καθώς το νησί θεωρείται φορολογικός παράδεισος. «Αναζητούμε δύο πολιτικές απαντήσεις» αναφέρει ο κ. Σακελλαρίδης: «Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση; Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos