ΚΚΕ: «Αστροπελέκι» η όποια απόφαση

21 Ιουλίου 2011 15:25

"Όποια λύση κι αν δώσουν σήμερα, να ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι θα είναι αστροπελέκι, κυριολεκτικά, για τον ελληνικό λαό, θα είναι

πολύ βαρύ το τίμημα, και οι συνέπειες θα είναι μακρόχρονες" δήλωσε σχετικά με την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σε ομιλία της, νωρίτερα σήμερα, σε συγκέντρωση ναυτεργατών στο πλοίο "Φαιστός" τόνισε ότι: "όποια λύση κι αν δώσουν, εμείς το λέμε καθαρά: είτε πουν επιμήκυνση, είτε πουν "κούρεμα", είτε πουν επαναγορά ομολόγων, είτε πουν ότι θα φορολογήσουν τις τράπεζες και μέσα από αυτή τη φορολόγηση θα εξυγιανθεί το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ό,τι και να πουν, για τους εργαζόμενους θα είναι πολύ, πάρα πολύ βαρύ το τίμημα".

"Άλλωστε, σήμερα στην ΕΕ δε συζητάνε μέτρα για τους εργαζόμενους. Δε συζητάνε μέτρα για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, δε συζητάνε για την ανακούφιση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, βλέπετε, βεβαίως έχουν τη δυνατότητα να χάσουν κι άλλα! Αυτά δε θα τα συζητήσουν.

Αυτά τα συζητούν "fast-track" που λέει και η κυβέρνηση, σε ένα λεπτό τα έχουν ξεκαθαρίσει σε άλλα όργανα, δε συζητούνται σε επίπεδο αρχηγών. Άλλωστε, οι εξελίξεις ήδη έχουν δρομολογηθεί", πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Κατά τη Γεν. γραμ. του ΚΚΕ, στη Σύνοδο "ο μεγάλος τσακωμός γίνεται" για την κατανομή των βαρών σε κάθε χώρα, καθώς, όπως είπε, "ο καθένας κοιτάζει να χάσει τα λιγότερα σε λιγότερο χρόνο και να εξασφαλίσει ότι από αυτά που θα χάσει, θα πάρει γρήγορα ένα αντίτιμο για να επανεκκινήσει η κερδοφορία του κεφαλαίου".

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, σχολίασε σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής και την κ. Μέρκελ ότι: "Και ο Άγιος φοβέρα θέλει. Που ο διάολος της Ευρώπης...".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos