300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

H δασοπυρόσβεση στο στόχαστρο της κυβέρνησης

14 Σεπτεμβρίου 2011 17:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
H  δασοπυρόσβεση στο στόχαστρο της κυβέρνησης

test2

test2

Η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε στις 12-9-2011, ενάμιση μήνα νωρίτερα από τα προβλεπόμενα, την απόσυρση των πυροσβεστικών κλιμακίων με τα

αεροσκάφη τους από τη διασπορά σε ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω έλλειψης κονδυλίων στον αρμόδιο φορέα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (13-9-2011, του Γ. Τσακίρη).

Κι ενώ «η πυροσβεστική περίοδος κανονικά ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου και ουδέποτε μέχρι και σήμερα δεν έχει κλείσει τόσο νωρίς και υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες», λόγω αδυναμίας πληρωμής των εκτός έδρας των στρατιωτικών αλλά και πολιτικών υπαλλήλων, τρομοκρατημένοι οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν τη διαδικασία εφαρμογής της σχετικής απόφασης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ένα από τα κλιμάκια που ενημερώθηκε ότι την επόμενη ημέρα πρέπει να σταματήσει το έργο του και να επιστρέψει στην Αθήνα, οι πιλότοι μέχρι και τη δύση του ήλιου πετούσαν για να σβήσουν πυρκαγιές, ενώ το κλιμάκιο της Ανδραβίδας διατάχθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα στη βάση στο Τατόι.

Αυτή η απόσυρση, θα έχει ως συνέπεια μεγάλη καθυστέρηση στο χρόνο της πρώτης ρίψης, που θεωρείται πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Μια πυρκαγιά που μπορεί να σβήσει στην αρχή με λίγα κυβικά νερό, αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην μπορεί να σβηστεί παρά μόνο αφού κάψει ό,τι έχει να κάψει.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Πυροσβεστικής από 1/1/2011 έως 31/8/2011 εκδηλώθηκαν σε όλη την επικράτεια 6.564 αγροδασικές πυρκαγιές, που έκαψαν στο σύνολό τους 231.841 στρέμματα δάσους. Πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχαν εκδηλωθεί 6.152 πυρκαγιές, που αποτέφρωσαν 118.527 στρέμματα. Δηλαδή οι πυρκαγιές αυξήθηκαν «μόλις» κατά 6,7% και οι καμένες εκτάσεις κατά 95,6%, που σημαίνει ότι (ακόμα και αν οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενέστερες) υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στην πυρόσβεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αρμόδιας για τη δασοπυρόσβεση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήδη υπήρχαν σοβαρότατα προβλήματα, λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού στην Πολεμικής Αεροπορίας, με ελλείψεις βασικών ανταλλακτικών, τροχών, κινητήρων κ.λ.π., τα οποία δε λύθηκαν και αυτό προοιωνίζει μια άκρως επικίνδυνη και προβληματική έναρξη της πυροσβεστικής σαιζόν τον ερχόμενο Μάιο.

Με τόσες δασικές πυρκαγιές στην πλάτη της και τόσες πληγές ανοιχτές θα περίμενε κανείς η χώρα μας να πρωτοστατούσε στις εκδηλώσεις για το «Διεθνές Έτος Δασών», που έχει οριστεί το 2011 από τον ΟΗΕ με το ψήφισμα 61/193 της Γενικής Συνέλευσης . Ένα ψήφισμα όπου αναγνωρίζει ότι «τα δάση και η βιώσιμη διαχείρισή τους μπορεί να συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην εξάλειψη της φτώχειας και στην επίτευξη διεθνών συμφωνημένων αναπτυξιακών στόχων, όπως οι «οκτώ αναπτυξιακοί στόχοι της χιλιετίας».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Με ποιο σκεπτικό προχωρήσατε σε μια άκρως επικίνδυνη απόφαση για τη δασοπροστασία;

2. Πώς θα εγγυηθείτε για την προστασία των δασικών περιοχών σε όλη την Ελλάδα;

3. Έχετε ξεκινήσει τον προγραμματισμό και την προετοιμασία για τη νέα πυροσβεστική περίοδο που ξεκινάει το Μάιο του 2012;

4. Θα αναλάβει η Κυβέρνηση έστω και τώρα, στο τελευταίο τρίμηνο του «Διεθνούς Έτους Δασών» πρωτοβουλίες για την εκπόνηση προγραμμάτων με στόχο την προστασία και την αναγέννηση των δασών και την οικοδόμηση διεθνών συνεργασιών;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ


• Ν. Χουντής: παράνομα ζητάτε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

• L. Andor: «η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Ευτυχώς εμείς οι υπόλοιποι είμαστε σε καλύτερη θέση»!!!!

Ενώ την Δευτέρα αναμένεται ξανά η Τρόικα στην Αθήνα όπου ένα από τα αγκάθια της συζήτησης θα είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, ο αρμόδιος Επίτροπος για τις κοινωνικές υποθέσεις, κ. Andor στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, κάλυψε τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην Τρόικα, ο οποίος παράνομα με βάση την κοινοτική νομοθεσία ζητάει την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων. Το μοναδικό επιχείρημα του κ. Andor ήταν «ότι η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη, ειδική περίπτωση» που όμως, ευτυχώς για μας τους υπόλοιπους, «εμείς είμαστε σε καλύτερη θέση»!!!!

Στη συνέχεια της συζήτησης και απαντώντας στην επισήμανση του Ν. Χουντή ότι «δεν απαντάμε στο πρόβλημα της κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων λέγοντας πως είναι κάτι ιδιαίτερο» και ότι «σήμερα ιδιαιτερότητες έχει και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και η Ισπανία και η Ιταλία και η Γαλλία» ο Ούγγρος Επίτροπος κ. Andor υπήρξε πολύ αποκαλυπτικός: «είναι σαφές ότι σε κάποιες χώρες είναι απαραίτητο να αλλάξουν κάποιες μορφές κοινωνικού διαλόγου»

Δείτε το βίντεο εδώ : (Η παρέμβαση του Νίκου Χουντή αρχίζει από 19: 42: 31)

http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/vod/player;jsessionid=F8C2504E8C64EDAC5E2CB91FACB0A452?language=el&menusearchfrom=bymep&pageby=unit&idmep=26851&discussionId=0&page=0&category=0&format=mp4&askedDiscussionNumber=0

Ο πλήρης διάλογος μεταξύ του κ. Νίκου Χουντή και κ. Lazlo Andor έχει ως εξής:

Ν. Χουντής: κ. Επίτροποι, την ίδια ώρα στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι της Τρόικα, μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, πιέζουν, απαιτούν για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά. Αυτό θα ήταν καταστροφικό λόγω της διάρθρωσης της Ελληνικής οικονομίας. Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα σας κατηγορούν ότι παρεμβαίνετε σε βάρος των εργαζομένων. Σε ερώτηση που είχα κάνει προς τον κ. Andor μου είχε απαντήσει πως οι συλλογικές συμβάσεις είναι θέμα εθνικού δικαίου.

Θα ήθελα να ρωτήσω: επιμένει ο Επίτροπος σε αυτή του τη δήλωση ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι θέμα εθνικού δικαίου και δεύτερον αν είναι έτσι τα πράγματα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα που πιέζει για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ως τι λειτουργεί; Ως εκπρόσωπος της Κομισιόν ή ως εκπρόσωπος των δανειστών της Ελλάδας;

L.Andor: Θέλω να επιμείνω ότι η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη, ειδική περίπτωση. Ειδικά αυτήν την περίοδο δεν πρέπει την ελληνική περίπτωση να την παίρνουμε ως υπόδειγμα για τους υπολοίπους, ευτυχώς εμείς είμαστε σε καλύτερη θέση. Η ελληνική κατάσταση απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση. Φέτος πήγα δύο φορές στην Ελλάδα και μίλησα και με τα συνδικάτα (διάσκεψη της ομοσπονδίας ευρωπαϊκών συνδικάτων που έγινε στην Αθήνα), την προηγούμενη εβδομάδα μίλησα και με τον επικεφαλή μιας νέας ομάδας (Task Force) που συστάθηκε τον Ιούλιο και ο κ. Ράχενμπαχ επίσης μίλησε με τους κοινωνικούς εταίρους. Νομίζω είναι σωστό να διατηρηθεί ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων. Όμως ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και οι συλλογικές συμβάσεις δεν μπορεί να είναι ο ίδιος, όταν υπάρχει έκτακτη κατάσταση. Η έκτακτη κατάσταση είναι έκτακτη με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό που η Ελλάδα λαμβάνει επαρκή υποστήριξη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μηχανισμούς και από το ΔΝΤ. Αλλά είναι επίσης σημαντικό η Ελλάδα να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, σε αλλαγές γιατί αλλιώς ποτέ δεν θα μπορέσει να φτάσει σε μια εξέλιξη και ανάπτυξη διαρκείας. Και είναι προς όφελος όλων των άμεσα ενδιαφερομένων να καταλήξουν, να επεξεργαστούν πιο αποτελεσματικές μορφές στην Ελλάδα.

N. Χουντής: η απάντηση του Επιτρόπου μου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Αν είμαστε πριν ένα χρόνο, πράγματι η Ελλάδα ήταν το πρόβλημα. Τώρα έχουμε την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και ενδεχομένως την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Επομένως δεν απαντάμε στο πρόβλημα την κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων λέγοντας πως είναι κάτι ιδιαίτερο. Και επιτέλους κ. επίτροποι εσείς ως Κομισιόν σε σχέση με τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, τι κάνετε; Επειδή ακριβώς είναι ιδιαίτερη η κατάσταση!

L. Andor: ασχολούμαστε, εξετάζουμε πως είναι δυνατόν να διευρυνθεί περαιτέρω ο διάλογος, οι συζητήσεις στην ΕΕ. Επισκέφτηκα και την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, η συζήτηση δεν είχε σκοπό το να καταργηθεί ο δημόσιος διάλογος. Αλλά είναι σαφές ότι σε ορισμένες χώρες, είναι απαραίτητο να αλλάξουν κάποιες μορφές κοινωνικού διαλόγου. Δεν θα δείτε ποτέ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να ζητάει τον περιορισμό του κοινωνικού διαλόγου, κάθε άλλο το αντίθετο, στην πρωτοβουλία Farrow του 2020 εκεί εισαγάγαμε ένα νέο στοιχείο κοινωνικού διαλόγου το τριμερές φόρουμ, που συμπληρώνει την τριμερή συνάντηση κορυφής. Αυτό τώρα το καινούργιο είναι ευρύτερο, περιλαμβάνει περισσότερους εκπροσώπους του τομέα και συμβάλλει στο διάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κοινωνικός διάλογος μετά το πέρας της κρίσης δεν θα είναι πια ο ίδιος, όμως είμαι σίγουρος πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι ισχυρός και θα προκύψουν και νέα καινοφανή στοιχεία

14/9/2011 Το γραφείο τύπου

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Η πρότασή μας για την εργασιακ...
Η Ελλάδα δεν υλοποίησε το ευρω... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούλιος 2018 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος - Αλυκή: Είχε δύο χώρους parking οχημάτων, τώρα δεν έχει κανέναν – Τι μέλει γενέσθαι στη σεζόν

Πάρος - Αλυκή: Είχε δύο χώρους park...

02 Μαϊος 2025
Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025
Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»

Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την...

09 Μαϊος 2025
Ρωσία: Παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης» - Ποιοι ηγέτες έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις (βίντεο και φωτό)

Ρωσία: Παρέλαση για την «Ημέρα της...

09 Μαϊος 2025
Υπογραφή σύμβασης για τον ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: Σπουδαία μέρα για την Κρήτη, εκπληρώνουμε τη δέσμευση του 2019 (βίντεο και φωτό)

Υπογραφή σύμβασης για τον ΒΟΑΚ - Μη...

09 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ