×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Δώστε μας τα κλειδιά», γράφει ο Τσίπρας και ζητά άμεσα εκλογές

08 Απριλίου 2013 14:30

Άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 'Εφημερίδα των Συντακτών". Για εκκωφαντική αποτυχία του Μνημονίου, για απουσία προγράμματος εξόδου από την κρίση, και για πλήρη αδυναμία διαπραγμάτευσης και οικοδόμησης συμμαχιών, κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», και καλεί τον πρωθυπουργό να αρχίσει άμεσα να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο άρθρο του, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δώστε μας τα κλειδιά» ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η κυβέρνηση «υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα χέρια» ενώ θεωρεί τους κυβερνητικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «γραφικούς» και «αναξιόπιστους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από τον πρωθυπουργό να παγώσει αμέσως τις «αδιέξοδες» συζητήσεις με την τρόικα και να ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο: Στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι μια συμφωνία με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Νότιας Ευρώπης ότι δεν θα γίνει αποδεκτή παρόμοια λύση με αυτή της Κύπρου και να διερευνήσει μια νέα στρατηγική διαπραγμάτευσης ώστε να δημιουργηθεί ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα αμφισβητήσει και θα ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη: «Αλλιώς νόημα δεν έχει. Ας μας παραδώσει τα κλειδιά από τώρα. Ας προκηρύξει εκλογές άμεσα, ώστε μια νέα κυβέρνηση, με νωπή εντολή, με κορμό την Αριστερά και με τη δυναμική στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, να προσπαθήσει να ξανακερδίσει το χαμένο για τη χώρα χρόνο της μνημονιακής διακυβέρνησης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ προσωπικές και ιδιαίτερα οξείς είναι οι αναφορές στην στάση του κ. Στουρνάρα.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos