×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κορυφώνεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής

10 Νοεμβρίου 2013 12:01

Με την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί με πρώτη τοποθέτηση αυτή του βουλευτή της ΝΔ, Μιχ. Ταμήλου.

Το απόγευμα θα ανέβουν στο βήμα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σήμερα τα μεσάνυχτα, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία,.

Νωρίτερα το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Στη χθεσινή δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των βουλευτών κυβερνητικής πλειοψηφίας - αντιπολίτευσης.

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια των ομιλιών έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Θλιβερή συνέχεια των πιο αναχρονιστικών πολιτικών αντιλήψεων που δεν επέτρεψαν τα προηγούμενα χρόνια να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη χθεσινή του ομιλία

Τους βραχυπρόθεσμους στόχους που θα επιτρέψουν και την επιστροφή της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές εντός του 2014, απαρίθμησε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, καλώντας παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, «εγκαταλείποντας τακτικές λαϊκισμού και μηδενισμού».

Από την πρωινή συνεδρίαση, αξίζει να σημειωθεί και η δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη πως η κυβέρνηση δεν αξίζει την ψήφο εμπιστοσύνης, την οποίαν ωστόσο, εκείνος θα δώσει - όπως επίσης και η σφοδρή επίθεση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, αν και άφησε να εννοηθεί πως θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως την κατέθεσε χωρίς να διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα.

«Παρών» πρόκειται να δηλώσουν στην τελική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, οι ανεξάρτητοι βουλευτές, επικεφαλής του φορέα «Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, όπως διευκρίνισαν στις ομιλίες τους στη Βουλή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, πως με την κατάθεση της πρότασης μομφής «κάνει εξαγωγή των εσωτερικών του προβλημάτων», γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «επιτομή του τακτικισμού και του καιροσκοπισμού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σκιαμαχεί με το παρελθόν και θέλει να φέρει ξανά όσα μας κατέστρεψαν» επεκρίνοντας την πρόταση δυσπιστίας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει «παρών», ενώ ο Π. Καμμένος, σε ομιλία του στην Κρήτη, δήλωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν «υπέρ της πτώσεως της κυβέρνησης».

Η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει την πρόταση, δήλωσε ο Η. Κασιδιάρης.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos