×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Διάσκεψη κορυφής στο Παρίσι: SOS Σαμαρά για την ανεργία

13 Νοεμβρίου 2013 10:42

Ως ευκαιρία να αναπτύξει στους Ευρωπαίους ομολόγους του την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ύστερα από μια τετραετή πλέον «σκληρή λιτότητα»

είδε τη σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του οικοδεσπότη της συνόδου, προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

Επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της από την παρατεταμένη ύφεση. «Ολοι οι δείκτες είναι στο κόκκινο, τα ποσοστά της ανεργίας των νέων είναι χωρίς προηγούμενο», επισήμανε, θέλοντας να καταδείξει για μια ακόμη φορά ότι είναι η ώρα για αλλαγή της πολιτικής στην Ευρωζώνη συνολικά.

Εκανε λόγο για «εξάντληση» της ελληνικής κοινωνίας από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση που έχει φθάσει την ανεργία των νέων «στα απαράδεκτα επίπεδα του 59%, ενώ η γενική ανεργία βρίσκεται στο 27%» και προσέθεσε: «Διαφορετικά κράτη-μέλη έχουν διαφορετικά επίπεδα ανεργίας των νέων για διαφορετικούς λόγους. Χρειαζόμαστε όμως κοινή δράση».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε πρόσφατα την εθνική στρατηγική για «το Επιχειρησιακό Πλάνο Απασχόλησης», που επίσης απαιτεί η Ευρώπη για την αύξηση των θέσεων εργασίας. Με τη συνεργασία δε της task force ξεκίνησε ήδη η υλοποίηση του πλάνου αυτού, ενώ παράλληλα προστέθηκαν και νέα εργαλεία, όπως η «Κοινωφελής Εργασία» και τα προγράμματα «Voucher».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε στην τοποθέτησή του ότι «πέρα όμως και πάνω από τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις και τις αναγκαίες κυκλικές πρωτοβουλίες χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για να μαλακώσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης στους νέους ανθρώπους».

«Αυτό -προσέθεσε- προϋποθέτει ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που θα οδηγήσει την ευρωπαϊκή ήπειρο στις προσεχείς δεκαετίες». «Το 2014 πρέπει να είναι η χρονιά της ανάκαμψης για την ευρωπαϊκή οικονομία που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε την ανεργία των νέων οριστικά», κατέληξε.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, πάντως, και ειδικότερα οι Γερμανοί δεν φαίνεται να βιάζονται για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος που απειλεί ευθέως τη συνοχή της Ευρώπης. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, θα γίνουν δύο ακόμα ειδικές σύνοδοι κορυφής, η πρώτη στις αρχές της άνοιξης στη Ρώμη και η δεύτερη τον Απρίλιο στις Βρυξέλλες.

Στόχος θα είναι η διανομή μόλις 45 δισ. ευρώ, που προφανώς δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν την ανεργία έξι εκατομμυρίων νέων σε ολόκληρη την ΕΕ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos