×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σαμαράς κατά χαλαρής ψήφου

09 Μαϊος 2014 11:34

«Μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό» της εκλογικής αναμέτρησης ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από τους βουλευτές της Ν.Δ.,

σε μία σαφή προσπάθεια να «σπάσει» τον κύκλο αμφιβολίας και «χαλαρότητας» που διακρίνει πολλούς στην τελική ευθεία για την κάλπη.

Σε υψηλούς τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κρίσιμο μεταίχμιο και ιστορικό σταυροδρόμι» στο οποίο βρίσκεται η χώρα, πολιτικοποιώντας απολύτως το διακύβευμα της προσεχούς εκλογής. Κάνοντας λόγο για το τέλος των Μνημονίων, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι σύντομα οι πολίτες θα νιώσουν εμπράκτως την αλλαγή σελίδας και ψυχολογίας στην ελληνική οικονομία και προεξόφλησε πως η Ελλάδα θα κινηθεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς προς την ανάπτυξη. «Φτάνει να μην κάνουμε κανένα λάθος στο μεταξύ, φτάνει να μείνουμε στον δρόμο μας, στην πορεία που με σταθερότητα έχουμε χαράξει... κι αυτό θα κριθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές», είπε. Παράλληλα, επεδίωξε να ακυρώσει την παγιωμένη πρακτική, ειδικά στις ευρωεκλογές, της αποχής (σ.σ. όπου και διαπιστώνεται σχετική αδυναμία της Ν.Δ. να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους της), της χαλαρής ψήφου ή της ψήφου διαμαρτυρίας. «Ο χειρότερος εχθρός μας είναι η χαλαρότητα... να μην πάνε κάποιοι να ψηφίσουν ή να ψηφίσουν με αίσθηση χαλαρότητας», ανέφερε και υπογράμμισε «τίποτε δεν είναι "δεδομένο", τίποτε δεν είναι "προαποφασισμένο"... η χώρα έχει αρχίσει να σηκώνεται, αλλά πολύ μικρά λάθη μπορούν να κάνουν ακόμα και τώρα μεγάλη ζημιά. Γιατί κάθε ζημιά δεν θα οδηγούσε, απλώς, πίσω στην κρίση, θα οδηγούσε σε πολύ χειρότερα απ' όσα περάσαμε ώς τώρα».

Απέναντι στο ακροατήριο που συγκροτούσαν οι βουλευτές της Ν.Δ., οι απερχόμενοι ευρωβουλευτές και, για πρώτη ίσως φορά, κάποιοι εκ των υποψηφίων ευρωβουλευτών, ο κ. Σαμαράς εμμέσως πλην σαφώς στηλίτευσε περιπτώσεις στελεχών που στηρίζουν υποψηφιότητες απέναντι στην επίσημη του κόμματος και ζήτησε από τους βουλευτές «να δώσετε τη μάχη έντιμα, δυνατά, με αυτοπεποίθηση, στηρίζοντας εμπράκτως την παράταξη και τις επιλογές της». Παρόντων, δε, του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή αλλά και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, με τους οποίους ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί εκ νέου σήμερα το πρωί κατά το ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο πρωθυπουργός επέμεινε σε φράσεις που ενώνουν το όλον του κόμματος. Διόλου τυχαία, αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, στην είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε. το 1981 προκειμένου να αναδείξει ως, αντιστοίχως, μείζονα στόχο «την επιστροφή της Ελλάδας στον δρόμο της ανάπτυξης».

Από την ομιλία του πρωθυπουργού προς την Κ.Ο. της Ν.Δ. συνάγεται, σαφώς, το συμπέρασμα ότι οι τόνοι της αντιπαράθεσης θα είναι οξύτατοι κατά την τελική ευθεία προς τις κάλπες. Παρά τις κάποιες αντίθετες εισηγήσεις συνεργατών του, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να κινηθεί μετωπικά έναντι του κ. Αλ. Τσίπρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνώνυμος με την αστάθεια, έχει σημαία του και βασική του επιδίωξη την αποσταθεροποίηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις στελεχών του για την παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη, για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, για αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών, όπως αυτή της Λωζάννης. «Αναδείχθηκαν καταγγέλλοντας τα Μνημόνια και θα εξαφανιστούν όταν δεν υπάρχουν πια Μνημόνια, από αυτά τρέφονται», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς παραφράζοντας τον ποιητή: «Τι θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς "βαρβάρους";».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos