Δ. Κουτσούμπας: Όλοι έχετε ευθύνη – Να διερευνηθούν και οι καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι σήμερα

26 Αυγούστου 2022 14:52

Αυτό το επικίνδυνο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών δεν αποτελεί επιμέρους επιχειρησιακή αστοχία, στοχεύει στην καρδιά των λαϊκών δικαιωμάτων κι ελευθεριών τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλία του στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Είπε ότι «το πλαίσιο που έχετε ψηφίσει δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων. Άλλοτε στο όνομα της εθνικής ασφάλειας άλλοτε στο όνομα του δημίοσιου συμφέροντος άλλοτε στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. Έννοιες που γίνονται λάστιχο και μπορούν να χωρέσουν τα πάντα και τους πάντες» σημείωσε. Αυτό το θεσμικό πλαίσιο έχει επανειλημμένα καταγγείλει το ΚΚΕ διαχρονικά υπογράμμισε.

«Δεν ακούσαμε τίποτα για τις περισσότερες από 100.000 άδειες που έχει δώσει η εισαγγελία τα τελευταία δέκα χρόνια επικαλούμενη τους νόμους εθνικής ασφάλειας. 100.000 υποκλοπές κι ο καθένας αντιλαμβάνεται πως ο αριθμός αυτός που ξεπερνά το εκατομμύριο αντιστοιχεί σε πάρα πολύ περισσότερους στόχους αφού στο στόχαστρο μπαίνουν και οι επαφές του υπό παρακολούθηση ατόμου που συνομιλεί μαζί τους. Συνεπώς καταγράφονται όλοι και όλες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο είπε «όλοι έχετε ευθύνη είτε γιατί αφήσατε ανέγγιχτο αυτό το πλαίσιο είτε γιατί το ενισχύσατε και τώρα αναδεικνύετε αν είχε πτυχίο ο Κοντολέων που ήταν προσωπική επιλογή Μητσοτάκη και άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων κύκλων και πρεσβειών. Αν είχε πτυχίο θα ήταν όλα καλώς καμωμένα;».

Αναδεικνύουμε αυτό το σάπιο επικίνδυνο πλαίσιο γιατί αυτό που επείγει είναι η κατάργησή του, είναι πραγματικός βούρκος με στόχο τον λαό τόνισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης σε βάρος του ΚΚΕ η οποία φέρνει στην επιφάνεια νέα κρίσιμα στοιχεία κι όλα αυτά μετά από δικές μας παρεμβάσεις για να μην κλείσει άρον άρον η υπόθεση. «Θα καταθέσουμε πιο αναλυτικά στην εξεταστική που θεωρούμε ότι πρέπει να εξετάσει όλες τις καταγγελίες κι αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κι αυτή για την παρακολούθηση δημοσιογράφων αλλά και του κόμματός μας».

.ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos