Συναυλία με έργα Θανάση Δρίτσα στο Ιδρυμα Θεοχαράκη

09 Φεβρουαρίου 2015 01:51

Αυτή τη Δευτέρα ο συνθέτης και συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας παρουσιάζει έργα του για βιολί και πιάνο με τίτλο «Στον προσωπικό μου άγγελο», στο αμφιθεάτρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Τη μουσική θα ερμηνεύσουν ο Παντελής Σταματέλος (πρώτο βιολί του κουαρτέτου εγχόρδων «Opera Quattro») και ο πολύ αξιόλογος πιανίστας Γιάννης Μιχαηλίδης, ενώ ενδιάμεσα θα υπάρχουν παρεμβολές με τον ίδιο τον συνθέτη, ο οποίος θα αφηγηθεί δικές του ποιητικές ιστορίες και μουσικά παραμύθια, καθώς και αποσπάσματα από την ποίηση του Μίλτου Σαχτούρη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Θανάσης Δρίτσας είναι επίσης γνωστός ως καρδιολόγος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με διεθνή αναγνώριση για τις επιστημονικές του δραστηριότητες στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου στην ιατρική. Στο πλαίσιο αυτής του της δραστηριότητας, αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής στην Ιατρική (ISMM), ενώ πρόσφατα, στο σημαντικό συνέδριο EUROPREVENT 2014 της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) βραβεύτηκε η επιστημονική του εργασία με θέμα: Η εφαρμογή της μουσικής για την αντιμετώπιση του πόνου και του άγχους κατά τη διάρκεια ηλεκτροφυσιολογικών επεμβάσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Ιδρυμα Θεοχαράκη, αυτή θα χωριστεί σε τρία μέρη με το πρώτο να έχει τον συμβολικό τίτλο «Συνεικόνες-Υδατογραφίες. Θα ακολουθήσουν τα «Τραγούδια χωρίς λόγια» στη μνήμη του Μίλτου Σαχτούρη, ενώ το πρόγραμμα κλείνει με την ενότητα «Εικόνες», εμπνευσμένη σε μεγάλο βαθμό από τα παραμύθια και πιο συγκεκριμένα από τον μύθο του Πίτερ Παν. Στις 8.30 μ.μ. Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, τηλ. 210-3611206

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos