×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Αποκατάσταση:Άρχισαν οι εργασίες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

17 Μαρτίου 2015 09:36

Αρχισαν χθες να τοποθετούνται σκαλωσιές στον τοίχο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από την πλευρά της οδού Στουρνάρη, για να καθαριστεί, τις επόμενες ημέρες, το «μυστήριο» ασπρόμαυρο γκράφιτι, έργο αγνώστων καλλιτεχνών, που καλύπτει συνολικά επιφάνεια 480 τ.μ.


Συνεργείο του Δήμου Αθηναίων αρχικά θα καθαρίσει τα μάρμαρα που υπάρχουν γύρω από τα παράθυρα του κτιρίου, συγχρόνως θα καθαριστούν με ειδικές τεχνικές οι τοίχοι από τα χρώματα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, της βαφής των τοίχων, ώστε να αποκτήσουν ξανά το αρχικό χρώμα τους.

Το συγκεκριμένο γκράφιτι, το μεγαλύτερο ίσως που έχει γίνει μέχρι τώρα στους τοίχους της πόλης, εμφανίστηκε ξαφνικά προ 10ημέρου στην εξωτερική πλευρά του Πολυτεχνείου, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως έντονες επικρίσεις, ενώ διατάχθηκε και εισαγγελική έρευνα.

Ωστόσο οι εργασίες αποκατάστασης διεκόπησαν προσωρινά καθώς υπήρξαν φορείς που κάλεσαν μέσω των κοινωνικών δικτύων σε συγκέντρωση έξω από το ΕΜΠ με σκοπό την προστασία του γκράφιτι

Ζήτησαν, μάλιστα, «να μην καταστραφεί το έργο», ενώ μερικά άτομα πιάστηκαν χέρι χέρι και σχημάτισαν συμβολική «αλυσίδα προστασίας», για να μη συνεχίσουν τον καθαρισμό οι τεχνικοί του συνεργείου.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας, φέρεται αποφασισμένος να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos