Oι ακυρώσεις, οι αναβολές ή οι μεταθέσεις εκδηλώσεων και παραστάσεων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό

07 Ιουλίου 2015 15:14

Ο ημερήσιος κατάλογος αναβολών στον χώρο του πολιτισμού διαρκώς μεγαλώνει. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν οι αναβολές λόγω του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε.

Την εβδομάδα που ξεκίνησε χθες, όμως, και παρότι η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε, οι ακυρώσεις, οι αναβολές ή οι μεταθέσεις εκδηλώσεων και παραστάσεων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ας καταγράψουμε όσες είναι ήδη γνωστές.

Οι δύο συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής που είχαν προγραμματιστεί για την τρέχουσα εβδομάδα αναβάλλονται. Συγκεκριμένα: η εκδήλωση «Μια νυχτερινή μουσική» με την Ορχήστρα Academica Αθηνών και τον μαέστρο Νίκο Αθηναίο (ήταν για 8/7) και η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης» (ήταν για 10/7).

Στο Φεστιβάλ Αθηνών, που σίγουρα έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα –όπως και το Φεστιβάλ Επιδαύρου– διαρκώς τροποποιούνται τα προγράμματα. Χθες ανακοινώθηκε ότι η παράσταση «Πυλάδης και Ιοκάστη» θα πραγματοποιηθεί μόνο στις 8 Ιουλίου (ακυρώνεται η προγραμματισμένη παράσταση για σήμερα). Δύο κείμενα που εστιάζουν στις «παράπλευρες» παρουσίες που αποτελούν ο Πυλάδης και η Ιοκάστη στους μύθους της Ηλέκτρας και του Οιδίποδα.

Οι δύο όπερες δωματίου του Γ. Κουρουπού παρουσιάζονται σε κοινή παράσταση από την Καμεράτα. Επίσης, η φιλόδοξη παράσταση που ετοιμάζει η Κατερίνα Ευαγγελάτου στο Λύκειο του Αριστοτέλη και επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα σήμερα θα κάνει, τελικά, πρεμιέρα την Τετάρτη 8 Ιουλίου.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συζητείται (χωρίς να υπάρχει η τελική απόφαση μέχρι στιγμής) η πραγματοποίηση ή όχι της συναυλίας του Γιάννη Σπανού στο Ηρώδειο, την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιουλίου.

Με ελεύθερη είσοδο

Μέσα σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχει κι ένα καλό νέο: η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών αποφάσισαν από κοινού να προσφέρουν με ελεύθερη είσοδο την προγραμματισμένη προβολή και τη συναυλία που θα συνοδεύει την ταινία του βωβού κινηματογράφου «Ο Στρατηγός». Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα «ντύσει» μουσικά την ασπρόμαυρη ταινία του 1926, μια ταινία που είχε πρωταγωνιστή τον Μπάστερ Κίτον και τη μουσική ενορχήστρωση υπέγραφε ο Καρλ Ντέιβις. Οι Θεσσαλονικείς και όσοι βρεθούν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να απολαύσουν την ταινία και τη μουσική την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στη Μονή Λαζαριστών. Η ταινία «Ο Στρατηγός» αγαπήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς και θεωρείται σκηνοθετικά η πιο ευρηματική ταινία του Μπάστερ Κίτον.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos