Διπλή γιορτή με δωρεάν βόλτες στα μουσεία

18 Μαϊος 2016 10:37

Πολλές ευκαιρίες για δωρεάν επισκέψεις στα μουσεία δίνει αυτή η εβδομάδα, στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού: της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, σήμερα, και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Σάββατο.

Από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, όλοι έχουμε την ευκαιρία σήμερα για μια βόλτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Οχι μόνο γιατί επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM ως τιμώμενο μουσείο, αλλά και επειδή στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού θα παρουσιαστούν 24 ραψωδίες της «Οδύσσειας», σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, από ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου, με τη φροντίδα του Νίκου Χατζόπουλου. Υπάρχει και η απογευματινή συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με έργα του Αστορ Πιατσόλα και σολίστ τον Χρήστο Ζερμπίνο.

Το Μουσείο Ακρόπολης για τη σημερινή μέρα κυκλοφόρησε αναμνηστικό μετάλλιο, που έκοψε το Εθνικό Νομισματοκοπείο, με θέμα το λιοντάρι, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι στην Ακρόπολη της Αθήνας τεράστια λιοντάρια δέσποζαν στα αετώματα του Εκατόμπεδου ναού της Αθηνάς, ενώ άλλα μικρού μεγέθους διακοσμούσαν χάλκινα σκεύη του ιερού.

Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει και νέα προβολή για τις περιπέτειες των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το Σάββατο όμως, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, στον προαύλιο χώρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία του String Theory Ensemble, με Σοπέν, βαλκανικές μουσικές, fados, τραγούδια της Απω Ανατολής, των Χειμερινών Κολυμβητών κ.ά.

Εκτός κέντρου, σε συνέργειες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προχώρησε το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), εγκαινιάζοντας τη δράση «Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία».

Πρώτοι σταθμοί είναι το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας - Τσαλαπάτα, στον Βόλο, που προτείνει για αύριο το πρωί εκπαιδευτικές δράσεις, και το βράδυ της Παρασκευής –στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων– συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών. Οι μουσικοί περίπατοι με την ΚΟΑ θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί και τον Ιούλιο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos