300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ετοιμο το 2014 το Μουσείο Μαρία Κάλλας

12 Νοεμβρίου 2013 11:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ετοιμο το 2014 το Μουσείο Μαρία Κάλλας

test2

skandalis77

Η ύπαρξη και η λειτουργία του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην Τεχνόπολη έχει περάσει από σαράντα κύματα.

Αφιερωμένο σε μια από τις μεγαλύτερες ντίβες της όπερας του 20ού αιώνα, το ομώνυμο μουσείο παραμένει κλειστό από το 2004 και ανοίγει κατά περίπτωση. Κατάλληλη περίπτωση πάντως δεν κρίθηκε η φετινή επέτειος για τα 90 χρόνια από τη γέννηση της κορυφαίας υψίφωνου.

Ωστόσο, ένα φως στο τούνελ της υπόθεσης αυτού του μουσείου φαίνεται να υπάρχει με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να το μεταφέρει σε άλλο ιδιόκτητο κτίριο της οδού Μητροπόλεως 44, αφού στην Τεχνόπολη λειτουργεί πλέον το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο, γύρω στα 500 τ.μ., της εποχής του Μεσοπολέμου, διατηρητέο από το 1985. Αρχικά παραχωρήθηκε στο Θεατρικό Μουσείο, το οποίο ποτέ δεν μεταφέρθηκε εκεί λόγω οικονομικών δυσπραγιών.

Τώρα, όπως μας πληροφορεί η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Τεχνόπολης, η γκαλερίστα Αγγελική Αντωνοπούλου, έχει ξεκινήσει μελέτη διαμόρφωσης του χώρου σε Μουσείο «Μαρία Κάλλας», από την αρχιτέκτονα Ερατώ Κουτσουδάκη, τη μουσειολόγο, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου Ανδρομάχη Γκαζή και τον μουσικολόγο Αλέξανδρο Χαρκιολάκη.

Σύμφωνα με την ίδια γίνονται ενέργειες να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό περίπου 1,3 εκατ. ευρώ. Η παρούσα δημοτική αρχή μάλλον δεν θα προλάβει να κόψει την κορδέλα, αλλά στόχος είναι έως το τέλος του 2014 να είναι έτοιμο και να εγκαινιαστεί. Ο νέος χώρος, όπως μας πληροφορεί η κ. Αντωνοπούλου, θα είναι ωραίος, με πωλητήριο, καφέ στην ταράτσα με θέα στην Ακρόπολη, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις κ.λπ. «Θέλουμε να προβάλουμε και την προσωπικότητα και τη μοναδικότητα της Κάλλας».

Τα εκθέματα είναι προσωπικά αντικείμενα, αγορασμένα σε δημοπρασία στο Παρίσι, χειρόγραφα, επιστολές, φωτογραφίες, αρχειακό υλικό και δημοσιεύματα γύρω από τη ζωή και τη λαμπρή καριέρα της ντίβας, που έχουν προσφέρει συλλέκτες, ιδιώτες, ιδρύματα, δισκογραφικές εταιρείες.

Αν η άτυχη ιστορία της δημιουργίας Μουσείου «Μαρία Κάλλας» παίρνει μια θετική τροπή, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το σπίτι της οδού Πατησίων στο οποίο έζησε η θρυλική μορφή της παγκόσμιας όπερας από το 1937 έως το 1945, μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της.

Σημαντικό δείγμα πολυκατοικίας της περιόδου 1921-1932, έργο του αρχιτέκτονα Κώστα Κιτσίκη, το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, αλλά έχει κριθεί ασύμφορο για ανακαίνιση από τον ιδιοκτήτη του, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, και το υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο το ενδιαφέρον του Δήμου Αθηναίων για την αξιοποίησή του γεννά κάποιες ελπίδες.

Για την οικία Κάλλας έχει εκφράσει ενδιαφέρον και το ζεύγος Βασίλη Βασιλικού και Βάσως Παπαντωνίου που οραματίζονται να δημιουργηθεί εκεί η Ακαδημία Λυρικής Τέχνης, στο όνομα της Μαρίας Κάλλας. Και ας μην ξεχνάμε τα λόγια της τελευταίας: «Το αίμα μου είναι ελληνικό και αυτό δεν το σβήνει κανείς».

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Νίκος Καζαντζάκης: Ελληνας περ...
Αντιγόνη Βαλάκου: 65 χρόνια ζο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θάνατος του Νίκου Κρητικού

Πάρος: Θλίψη σκόρπισε στο νησί ο θά...

04 Δεκεμβρίου 2025
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφισμα για τον θάνατο του Νίκου Κρητικού

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Ψήφι...

04 Δεκεμβρίου 2025
Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 03/12/25-07/12/25

Blue Star Ferries: Τροποποιήσεις Δρ...

04 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Αγρότες: Ταυτοποιήθηκαν όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά – Θα κατηγορηθούν για εγκληματική οργάνωση (Βίντεο)

Αγρότες: Ταυτοποιήθηκαν όσοι συμμετ...

08 Δεκεμβρίου 2025
Αγρότες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, κλειστό μέχρι νεοτέρας - Σοβαρά επεισόδια και στα Χανιά με πετροπόλεμο και χημικά, δύο τραυματίες (Βίντεο)

Αγρότες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Ηρ...

08 Δεκεμβρίου 2025
ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι στα χαμηλά μισθωτήρια συμβόλαια που δηλώθηκαν στην Εφορία (Βίντεο)

ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι στα χαμηλά...

08 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ