×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο

24 Ιουνίου 2014 10:16

"Το τραγούδι μου το συνδύαζα πάντα με την ειρήνη και την ελπίδα".

Πριν από είκοσι χρόνια, το 1994, η Νάνα Μούσχουρη έδωσε το «παρών» στην πρώτη μεγάλη συναυλία του νεοσύστατου τότε συλλόγου «Ελπίδα» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη για να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Το φετινό καλοκαίρι, είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά, η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια τραγουδά και πάλι για την «Ελπίδα», στη μεγάλη συναυλία που θα δώσει στις 14 Ιουλίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που πραγματοποιεί για να γιορτάσει, μαζί με το κοινό της, τα 80ά της γενέθλια.

Χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων που δημιούργησε η «Ελπίδα», η Νάνα Μούσχουρη μας διηγήθηκε ένα ιδιαίτερο περιστατικό που συνέβη πριν από δύο δεκαετίες όταν ετοιμαζόταν για εκείνη την πρώτη συναυλία που έδινε στο Μέγαρο Μουσικής: «Την παραμονή της συναυλίας ήρθε στο Μέγαρο η Μελίνα. Την επόμενη μέρα θα αναχωρούσε για την Αμερική για λόγους υγείας και δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει τη βραδιά. Ηρθε λοιπόν ντυμένη όμορφα, βαμμένη, της τραγούδησα και μου ζήτησε να βγάλουμε μαζί κάποιες φωτογραφίες. Αυτή ήταν η τελευταία μας συνάντηση, καθώς δεν επέστρεψε ποτέ...».

Θυμήθηκε όμως και την πρώτη εμφάνισή της στο Ηρώδειο, πριν από 30 χρόνια, στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώπιον του Κωνσταντίνου Καραμανλή και άλλων επισήμων: «Ηταν τόσο φορτισμένη συναισθηματικά για μένα εκείνη η βραδιά που είπα πως μετά από αυτό θα μπορούσα να μην ξανατραγουδήσω ποτέ...».

Αφιερωμένη στα παιδιά

Η Νάνα Μούσχουρη δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη για το σημαντικότατο έργο που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια η «Ελπίδα» και η πρόεδρός της και στενή προσωπική της φίλη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. «Το τραγούδι μου το συνδύαζα πάντα με την ανθρωπιά, με την ειρήνη, με την ελπίδα... Ετσι και αυτή η παράστασή μου στο Ηρώδειο είναι αφιερωμένη στα παιδιά που έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν και να φτιάξουν το μέλλον τους» είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τη Νάνα Μούσχουρη για την ουσιαστική συμπαράσταση που έχει εκδηλώσει όλα αυτά τα χρόνια στην ίδια και στο έργο του Συλλόγου: «Είκοσι χρόνια πριν ήταν η πρώτη καλλιτέχνις που μας πίστεψε και αφιέρωσε συναυλία της για την ενίσχυση του έργου μας. Το έκανε με την καρδιά της, με δική της πρωτοβουλία και δεν θα το ξεχάσω ποτέ! Και αυτό το καλοκαίρι, σε μια ξεχωριστή στιγμή της ζωής της, τραγουδά ξανά για την ''Ελπίδα'' και συγκεκριμένα για τη διάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας μας για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών» είπε η πρόεδρος του Συλλόγου, συμπληρώνοντας πως «στόχος είναι να αποκτήσει η Τράπεζα Μυελού των Οστών 100.000 εθελοντές δότες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια!».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών Γιώργος Λούκος εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχεται τη Νάνα Μούσχουρη για μία ακόμη φορά στο Ηρώδειο.

Στη συναυλία της 14ης Ιουλίου μαζί με τη Νάνα Μούσχουρη θα τραγουδήσει η κόρη της Lenou Helene Crombet - Pestilas, η οποία κάνει καριέρα στο τραγούδι από το 2001.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos