Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

29 Ιανουαρίου 2022 21:29

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης γράφει για το έργο «Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» που ανεβαίνει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Πριν 150 χρόνια και βάλε κάτι αδέλφια στην Αμερική μετανάστες ρίχτηκαν στη δουλειά για να φτιάξουν την ζωή τους. Ήταν οι αδελφοί Λήμαν. Αυτοί παράεφτιαξαν τη ζωή τους και μάλιστα την παραέφτιαξαν σε βαθμό κακουργήματος και τόσο γιγαντώθηκαν οι… «δημιουργίες τους» επιχειρηματικά που 150 χρόνια και βάλε μετά, πριν 15 χρόνια περίπου στο όνομα τους παραλίγο να καταστραφεί ο πλανήτης. Γιατί η παγκόσμια οικονομική κρίση – που εδώ και την βιώσαμε- είχε το όνομα Λήμαν Μπράδερς…

Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος με το ταλέντο, καλλιέργεια, και την οξυδέρκεια που τον διακρίνει είχε την εξυπνάδα παλεύοντας στην κυριολεξία με τον κορωνοϊο να καταφέρει να ανεβάσει πριν λίγους μήνες με μεγάλη επιτυχία το έργο “Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς” το οποίο  είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και το οποίο από αύριο μεταφέρεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από 2αυριο Παρασκευή 28/1 με καινούργιο καστ  – μια και οι δυο από τους τρεις ηθοποιούς έπρεπε να αποχωρήσουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων  αλλά με το ίδιο ενδιαφέρον, την ίδια σκηνοθεσία, την ίδια παράσταση.  Και αυτό το έργο βασικά θέλει εξαιρετικά καλούς ηθοποιούς. Σε αυτήν την παράσταση από αύριο οι τρεις αυτοί ηθοποιοί είναι ο Μιχάλης Οικονόμου –από την προηγούμενη παράσταση –, ο Παντελής Δεντάκης και ο Αλμπέρτο Φάις. Για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης μου δεν έχω καταφέρει ακόμα να το δω αλλά χαίρομαι που θα μπορέσω γιατί συνεχίζεται και γιατί έχω ακούσει πως είναι απολαυστικό και πιστεύω πως τέτοιου είδους έργα και τέτοιου είδους παραστάσεις σε πιο μικρά θέατρα αποκτούν μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη σχέση με τον θεατή τους…

Θέατρο του Νέου Κόσμου - Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς

Παίζεται Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ενώ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου εκ παράλληλου θα παίζεται τα Σαββατοκύριακα αυτό το αριστουργηματικό Τσέρνομπιλ της βραβευμενης με νόμπελ Σβετλάνας Αλεξίεβιτς, άλλη μια διαφορετική εξαιρετική παράσταση του  Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους Στέλιο Μάινα, Μαρία Κατσιαδάκη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Δαυίδ Μαλτέζε και Γιάννης Λεάκο.

Μην φοβάστε το θέατρο, μην φοβάστε το σινεμά, δεν χρειάζεται υστερία, απλώς προσοχή

youfly.com

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos