Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 - Psts.gr

Το συγκλονιστικού πλούτου φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη αποκάλυψε μία ακόμα από τις υπέροχες φωτογραφίες της γιορτινής Αθήνας του 1960, του φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου στις 6 μ.μ., παραβρέθηκαν 21 (από τους 23) εκλεγμένοι εκπρόσωποι σχολείων, ως μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου για την εκλογή Νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυνάμει της με αρ. πρωτ. 72562/29 - 11 - 2018 απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, επικυρώθηκε το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων που διενεργήθηκαν την 21η Οκτωβρίου και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 12 – 12 – 2018 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην εκδήλωση Απονομής των Τιμητικών Διακρίσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Bravo 2018: Συνεργαζόμαστε για την ΕΛΛΑΔΑ του ΑΥΡΙΟ» στις 11 Δεκεμβρίου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, Χαρούλα Γιασιράνη παρέλαβε, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Φυτωρίου, Μιχάλη Μπαριανάκη και Νίκο Ρένεση, το βραβείο Bravo 2018 για την δράση «Κηπουροί του Αιγαίου» που πραγματοποίησε το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την 18-12-2018 το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, πέντε αλλοδαποί ηλικίας από 25 έως 34 ετών, οι οποίοι εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς με πρόταση του και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν για το έτος 2019 τη μη αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας των Μυκονιατών.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι ευπαθείς οικονομικά ομάδες, απαλλάσσονται από την επιβολή δημοτικών τελών για τη νέα χρονιά, όπως συμβαίνει από το 2015, οπότε και ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες των ευπαθών ομάδων είναι οι ακόλουθες:

• Άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, δημότες Μυκόνου.
• Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 25.000€, με 3.000€ προσαύξηση για κάθε τέκνο πέραν των τριών, δημότες Μυκόνου.
• Άποροι πολίτες, δημότες Μυκόνου που κατέχουν βιβλιάριο απορίας.
• Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 20.000€, με 3.000€ προσαύξηση για κάθε τέκνο, δημότες Μυκόνου.
• Πολίτες που χρήζουν διαπιστευμένα μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για την ζωή του ατόμου με ετήσιο οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 30.000€, δημότες Μυκόνου.
Η απαλλαγή αυτή θα αφορά την πρώτη ή κύρια κατοικία των δικαιούχων.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε σχετικά:

« Συνεχίζουμε έμπρακτα και είμαστε κοντά σε όλους όσους το έχουν ανάγκη στην τοπική κοινωνία του νησιού μας!

Ο Δήμος Μυκόνου για ακόμη μια χρονιά και καθώς η κρίση παραμένει, επιδεικνύει ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας Μυκονιάτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, αποτελεί μέρος των ενεργειών που συντονισμένα εκτελεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ανακούφιση στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη συστηματική στήριξη όλων μας.»

 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση των νησιωτών της Ανάφης επί των Δασικών Χαρτών της περιοχής, έφερε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανερχόμενοι στο θέμα της στελέχωσης του Π.Π.Ι. Σίφνου, επισημαίνουμε και πάλι ότι η υφιστάμενη συνεχίζει να είναι ανεπαρκής. Αυτό το γεγονός δημιουργεί αφενός ασφυ-κτικές συνθήκες εργασίας στο προσωπικό που υπηρετεί κι αφετέρου, παρά την ευσυνειδησία και τις φιλότιμες προσπάθειές του, υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στο νησί.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 15:39

Στοίχημα: "Άσσοι" από Γερμανία και Γαλλία

Για μία ακόμη ημέρα το κουπόνι του πάμε στοίχημα παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, με παιχνίδια κυπέλλου και εμβόλιμες αγωνιστικές ανά την Ευρώπη. Τρία παιχνίδια θα μας απασχολήσουν σήμερα (19/12), από Α' Γερμανίας και Λιγκ Καπ Γαλλίας, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, ενώ μία ακόμη πρόταση προκύπτει από την Euroleague.

Κατηγορία ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι μαθητές των Δ ’Ε’ και Στ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Λευκών - Κώστου  σχολείου λένε τα κάλαντα στους ηλικιωμένους που διαβιούν στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου και προσφέρουν χαρά , κεράσματα και προϊόντα αναγκαία για τη λειτουργία του Γηροκομείου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos