×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση επιστράτευσης

12 Μαϊος 2013 12:42

Υπεγράφη η απόφαση για την επιστράτευση από τον πρωθυπουργό, η οποία τυπώθηκε για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Συλλαλητήριο την Δευτέρα

από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξετάζουν τον χρόνο αποστολής του εξωδίκου κοινοποίησης της απεργίας προς το υπ. Παιδείας, αφού η παραλαβή του θα ξεκινήσει την διαδικασία επιστράτευσης για να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές.

Του Απόστολου Λακασά

Την προκήρυξη απεργίας για όλο το Δημόσιο στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών την Παρασκευή 17 Μαίου ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΛΜΕ από την ΑΔΕΔΥ.

Η εξέλιξη προέκυψε στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, και στην οποία εξετάστηκαν οι επόμενες κινήσεις των εκπαιδευτικών.

Προφανώς οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν γενικότερη κάλυψη από την τριτοβάθμια συνομοσπονδία των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να ισχυροποιήσουν την θέση τους.

Η ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα την Δευτέρα, ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.

Στην ίδια λογική, μελετήθηκε ο χρόνος, στον οποίο θα στείλουν το εξώδικο για την κοινοποίηση της απεργίας στο υπουργείο Παιδείας, καθώς η παραλαβή του θα σημάνει τη διαδικασία επιστράτευσης.

Άλλες πληροφορίες θέλουν την ΟΛΜΕ να σχεδιάζει να κινηθεί νομικά προσβάλλοντας την απόφαση για επιστράτευση, που -όπως λέει - βασίζεται σε άρθρο του Συντάγματος για θεομηνίες (άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος).

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, τα φύλλα πορείας θα τυπωθούν στο Διόφαντο (πρώην ΟΕΔΒ), ενώ πληροφορίες θέλουν να έχει υπογραφεί ήδη από τον πρωθυπουργό η απόφαση για επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει την επιστράτευση ως μία πολιτική απόφαση και βασίζεται στο άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος που περιγράφει επιστράτευση λόγω έκτακτης ανάγκης. Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου στο γραφείο του και είναι σε συνεχή επαφή με τους στενούς του συνεργάτες και εμπλεκόμενους υπουργούς για το ζήτημα, εξετάζοντας παράλληλα και θέματα που άπτονται της επίσκεψής του στην Κίνα.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos