×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Προφυλάκιση Κασιδιάρη με πόρισμα - καταπέλτη

11 Ιουλίου 2014 10:04

Στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και άλλοι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οδηγήθηκε χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά τη συμπληρωματική απολογία που έδωσε στις εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση.

Η απόφαση για την προφυλάκισή του ελήφθη με σύμφωνη γνώμη των ανακριτριών και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, μετά από σχεδόν τρίωρη διάσκεψη.

Στο περίπου 24 σελίδων σκεπτικό του εντάλματος προφυλάκισης ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος να τελέσει και νέες εγκληματικές πράξεις, κυρίως λόγω του βίαιου χαρακτήρα του, όπως αναφέρεται αλλά και για το ότι φέρεται να είχε μετατρέψει τα δύο κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του σε πυροβόλα, ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί πιθανολογούν ότι, αν μείνει εκτός φυλακής, μπορεί να διαπράξει και νέα αδικήματα.

Στην προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής συνετέλεσαν -σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σκεπτικό των δικαστών- φωτογραφίες του με όπλα που υπάρχουν στη δικογραφία, αλλά και περιστατικά βίας, με πλέον χαρακτηριστικό αυτό με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, για το οποίο ο Ηλίας Κασιδιάρης δικάζεται στις 2 Οκτωβρίου.

«Παρών»

Οι δικαστές αναφέρονται επίσης στη στρατιωτική δομή της οργάνωσης της Χ.Α., την ιεραρχία, τη λεκτική βία που χρησιμοποιούσε με σκοπό την επιβολή με τη βία της ιδεολογίας του σε τρίτους, αλλά και σε βίαια επεισόδια, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανιζόταν να είναι παρών.

Ο βουλευτής τόνισε ότι η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική». Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος είχε πει ότι «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα».

Εκπληξη και ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός ότι τελευταία στιγμή προσήλθε με συνήγορο υπεράσπισης τον Νίκο Αντωνιάδη, εκ των δικηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει και την Ελένη Ζαρούλια στην απολογία της και όχι με τον μέχρι πρότινος συνήγορό του, Παύλο Σαράκη.

Η αλλαγή συνηγόρου ερμηνεύτηκε από πολλούς ως αλλαγή της υπερασπιστικής του γραμμής, ωστόσο ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης σε δηλώσεις του στο «Εθνος» το διέψευσε, λέγοντας ότι «ο Παύλος Σαράκης ήταν, είναι και θα είναι ο συνήγορός μου, απλά δεν μπορούσε τη δεδομένη στιγμή να παρασταθεί».

Καθ' όλη τη διάρκεια της απολογίας του Ηλ. Κασιδιάρη είχαν ληφθεί ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση περί προφυλάκισής του, φώναζαν συνθήματα κατά της δικαιοσύνης, της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων. «Αλήτες, ρουφιάνοι παραδικαστικοί δεν θα λυγίσετε εσείς τη Χρυσή Αυγή» ήταν ένα από αυτά.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στις ανακρίτριες ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτηρίζει «φαιδρή» τη συμπληρωματική κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα όπλα έχουν «ταυτότητα», είναι νόμιμα και ότι το ένα εξ αυτών ανήκει στον πατέρα του.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos