Νέο κύμα επιθέσεων για τον Κουφοντίνα λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση στον Αρειο Πάγο

20 Μαϊος 2019 21:25

Επιθέσεις αντιεξουσιαστών έξω από Πανεπιστήμια, πορείες και συγκεντρώσεις, ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο Α.Τ. Καισαριανής με απειλές: Αν πάθει τίποτα ο Κουφοντίνας θα σας κάψουμε ζωντανούς


Σε νέο μπαράζ επιθέσεων επιδίδονται τις τελευταίες ώρες αλληλέγγυοι στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, μόλις ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη συνεδρίαση στο Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου που θα κρίνει αν η υπόθεση της απόρριψης του αιτήματός του για άδεια θα αναπεμφθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα από την αρχή και με νέα σύνθεση.

Από την ημέρα που ο Κουφοντίνας κατήλθε σε απεργία πείνας, στις 2 Μαϊου έχουν γίνει πάνω από 60 ενέργειες - καταδρομικές επιθέσεις, αναρτήσεις πανό, συγκεντρώσεις και πορείες σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Μόλις σήμερα, συντονισμένα εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα επιθέσεις σε τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα -ΑΣΟΕΕ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου. Νέες συγκεντρώσεις και πορείς έχουν προγραμματισθεί να γίνουν και αύριο στο Μοναστηράκι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ετσι, λίγο νωρίτερα, την ευθύνη για την πρόσφατη (σ.σ. στις 14 Μαΐου) επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής ανέλαβε η ομάδα με το όνομα «Χαοτική συγχορδία».

Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «Χαοτική συγχορδία» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ που είχε γίνει τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου στο Α.Τ. Καισαριανής, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα, για το αίτημά του να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές.

Μάλιστα, η «Χαοτική συγχορδία» απειλεί ανοιχτά για νέες επιθέσεις, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον εκτελεστή της 17Ν, ο οποίος κάνει απεργία πείνας. «Κάθε λεπτό που δεν ικανοποιείται το αίτημά του, το μίσος μας διογκώνεται και προετοιμάζουμε νέες δράσεις με μεγαλύτερη κλιμάκωση. Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας πάθει το οτιδήποτε, οι συνέπειες θα είναι μη διαχειρίσιμες. Θα σας κάψουμε ζωντανούς» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενό τους.

Επιθέσεις σε Πανεπιστήμια

Μπαράζ επιθέσεων με φωτιές σε κάδους έξω από τέσσερα Πανεπιστήμια που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα το μεσημέρι της Δευτέρας, έκαναν αντιεξουσιαστές για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν περίπου στις 14:30 έξω από την ΑΣΟΕΕ, την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Ιερά Οδό.

Αναρχικοί βγήκαν από τις εγκαταστάσεις Πανεπιστημίων και πυρπόλησαν κάδους απορριμάτων ενώ πέταξαν τρικάκια υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos