Η Ελλάδα δανείζεται για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο

09 Οκτωβρίου 2019 17:28

Οι επενδυτές για πρώτη φορά πληρώνουν για να αγοράσουν ελληνικούς τίτλους! – Eπιτόκιο -0,02% για τρίμηνα έντοκα ομόλογα


Για πρώτη φορά η Ελλάδα δανείστηκε με αρνητικό επιτόκιο. Το νέο ιστορικό χαμηλό καταγράφηκε στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων του ΟΔΔΗΧ.

Η απόδοση έπεσε στο -0,02% στα έντοκα γραμμάτια διάρκειας τριών μηνών. Την είδηση μετέδωσε ως breaking news και το πρακτορείο Bloomberg με τίτλο: GREECE DRAWS NEGATIVE YIELD FOR FIRST TIME IN 3-MONTH BILL SALE.

Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 487,5 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να υπερκαλύπτουν το ζητούμενο ποσό κατά 2,71 φορές έναντι 1,59 φορές στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση.

Πρόκειται για ακόμη μία εξέλιξη που πιστοποιεί το κλίμα αξιοπιστίας που έχει διαμορφωθεί για την ελληνική οικονομία στις διεθνείς αγορές οπως αποτυπώθηκε και στην χθεσινή επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου όπου η απόδοση περιορίστηκε στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 1,5%.

Σημειώνεται πως οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται σταθεροποιητικά σήμερα, με του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 1,45% και του 5ετούς στο 0,71%.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos