Βαρομετρικό χαμηλό στις σχέσεις Παπανδρέου-Σαμαρά

19 Οκτωβρίου 2011 15:51

Μεγαλώνει το ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες και να μηδενίζουν οποιαδήποτε πιθανότητα συναίνεσης.

Τόσο η χθεσινοβραδυνή συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά, όσο και σημερινή μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία κατέληξαν, ουσιαστικά, σε ναυάγιο.

Η πλευρά της Ν.Δ. εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την επίθεση που εξαπέλυσε χθες έναντίον της ο Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. "Αυτοί που αντέχουν να παρουσιάζουν τις εξωπραγματικές τους προτάσεις μόνο στην Ελλάδα, διότι όταν γυρίζουν στις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξέρουν και αισθάνονται την απομόνωση για τις προτάσεις αυτές" δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου για να προσθέσει: "Πατριώτης είναι αυτός που δίνει μάχη σε όλη την Ευρώπη, για να βρει χρήματα για τη χώρα του; Ή αυτός που στέκεται αμέτοχος και παριστάνει, από την ασφάλεια του καναπέ του, τον αδιάλλακτο και το σκληρό διαπραγματευτή;"

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε από χθες στον Αντ. Σαμαρά να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Σαββατοκύριακου. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόταση, την οποία απέρριψε ο Αντ. Σαμαράς Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι "με προφάσεις και υπεκφυγές αναζητεί άλλοθι για να αρνηθεί για ακόμα μια φορά να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα με τις θυσίες του ελληνικού λαού".

Απαντώντας στον Ηλ. Μόσιαλο, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, διέψευσε ότι η πρόταση για κοινή επισκεψη στις Βρυξέλλες, έγινε χθες. Όπως δήλωσε «Ο κ. Μόσιαλος, προφανώς, μπέρδεψε το περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησης με το περιεχόμενο του σημερινού τηλεφωνήματος. Γιατί χθες δεν υπήρξε καμία πρόταση για Βρυξέλλες. Επιτέλους, ας σοβαρευτεί!».

Από την πλευρά της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι όπως και στη χθεσινή συνάντηση έτσι και στο τηλεφώνημα ο πρωθυπουργός δεν εμφανίσθηκε να έχει συγκεκριμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης με το οποίο θα πάει στη σύνοδο κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

"Οπότε τι να διαπραγματευθούν μαζί;" τόνιζαν και απέδιδαν την κίνηση του πρωθυπουργού σε επικοινωνιακό παιχνίδι. "Πως να πάω στις Βρυξέλλες μαζί σου όταν με αποκαλείς συκοφάντη;" φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό και αναρωτήθηκε για το ποιες είναι οι εθνικές θέσεις του Γ. Παπανδρέου.

"Για να πάμε μαζί στις Βρυξέλλες σημαίνει ότι έχουμε κοινές θέσεις...που ξέρω εγώ τι έχεις συζητήσει στο περιθώριο... θα πάω στις Βρυξέλλες αλλά όχι μαζί σου" είπε ο Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ν.Δ.

Η συνάντηση χθες είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα χθες, όμως πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση 45 λεπτών και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8.15 το βράδυ.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίστηκαν σήμερα στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή. Πρώτος, στις 12 το μεσημέρι, ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και ακολούθησαν στη 1 η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στις 2 ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

www.enet.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos