Πορτογαλία: Βοήθεια από την Ισπανία ζήτησε η κυβέρνηση

23 Ιουλίου 2019 08:38

Πάνω που οι φωτιές στην Πορτογαλία, πήγαν να τεθούν υπό έλεγχο, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν αναζωπυρώσεις και έχει σημάνει και πάλι συναγερμός στη χώρα.


Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας μάλιστα, ζήτησε τη συνδρομή των αρχών της Ισπανίας για να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές, που από το βράδυ της Δευτέρας μαίνονται και πάλι. Η ισπανική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και στέλνει «δύο βαριά αμφίβια αεροσκάφη» που θα ήταν διαθέσιμα αργά χθες βράδυ, ενημέρωσε με ανακοίνωση το πορτογαλικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, ανέφερε πως η ΕΕ είναι σε θέση να προσφέρει βοήθεια, εφ’ όσον την ζητήσει η Πορτογαλία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα, ανέφερε πως αρχικά είχε τεθεί υπό έλεγχο οι κατάσταση, αλλά οι ισχυροί άνεμοι ανέτρεψαν τα δεδομένα. Το θετικό είναι πως δεν απειλούνται πλέον σπίτια, με την φωτιά να καίει δυσπρόσιτες περιοχές.

Φωτιά στην Πορτογαλία: 1.300 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες
Περίπου 1.300 πυροσβέστες με 318 οχήματα και με την υποστήριξη 17 αεροσκαφών, που κινητοποιήθηκαν από όλη την Πορτογαλία και παραμένουν στην περιφέρεια Καστέλου Μπράνκου, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας. Συνολικά 39 τραυματίες φέρονται να υπάρχουν από την καταστροφή, ενώ έχει γίνει και μια σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό.

«Εδώ καίει από το βράδυ του Σαββάτου. Χθες νομίζαμε ότι τέλειωσε, ότι [η φωτιά] είχε κατασβεστεί τελείως. Μετά αναζωπυρώθηκε μ’ αυτόν τον αέρα», αφηγήθηκε ο Φερνάντου Αλμέιντα, κάτοικος του Καζάις ντε Σάου Μπέντου.

Οι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε τρία μέτωπα και τη νύχτα πολλοί οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά. Το έργο των πυροσβεστών περιέπλεξαν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ριπές ανέμων. Ως το βράδυ της Δευτέρας οι αρχές έκαναν λόγο για 39 τραυματίες, στην πλειονότητά τους ανθρώπους που υπέστησαν δηλητηριάσεις από καπνούς.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos