Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Μέι

18 Απριλίου 2017 16:08

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, στις 8 Ιουνίου, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε έκακτο διάγγελμά της προς τον βρετανικό λαό.


Όπως δήλωσε η Μέι, όταν ανέλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο, η χώρα χρειαζόταν σταθερότητα. Η ίδια κατάφερε να διατηρήσει αυτή τη σταθερότητα, ισχυρίστηκε, και έφερε σε πέρας την προβλεπόμενη διαδικασία μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit. «Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ και δεν υπάρχει γυρισμός», τόνισε η Μέι.
Υπογράμμισε ότι θέλει νωπή εντολή προκειμένου να προχωρήσει στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα καθορίσουν τις συνθήκες του «διαζυγίου» και σημείωσε ότι χωρίς τις εκλογές, τα «μικροπολιτικά παιχνίδια» θα επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, που βρίσκονται σε ένα πολύ δύσκολο στάδιο. Η ίδια διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, όμως επισήμανε ότι χρειάζεται ενότητα στο Κοινοβούλιο, ενώ τώρα υπάρχει διαίρεση.

Παράλληλα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι «αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με την ΕΕ» και ανέφερε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν «ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos