Βόρεια Κορέα: Ο πύραυλος που εκτοξεύσαμε μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ

29 Νοεμβρίου 2017 12:22

Ολοκληρώσαμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα, ανακοίνωσε η Πιονγιάνγκ - Περισσότερα χρήματα για τον στρατό ζήτησε ο Τραμπ - Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία μετά την ανακοίνωση που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) η Βόρεια Κορέα ότι με το νέο βαλλιστικό πύραυλο που δοκίμασε την Τρίτη μπορεί «να πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για έναν πύραυλο Hwasong-15, τον οποίο παρήγγειλε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Πρόκειται, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ, για τον ισχυρότερο βαλλιστικό πύραυλο που έχει κατασκευαστεί στη Βόρεια Κορέα.
Με αυτή τη δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη, ανέφερε η ανακοίνωση που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Όπως ανακοινώθηκε, το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας δεν αποτελεί απειλή για κανέναν αρκεί να μην ανακατεύεται με την κυριαρχία της Βόρειας Κορέας.

Ο πύραυλος, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό καθεστώς, έφτασε σε ύψος 4.475 χλμ. και διένυσε μια απόσταση 950 χλμ. σε μια πτήση διάρκειας 53 λεπτών, δεδομένα που συμφωνούν με όσα είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα από άλλες χώρες.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos