Το Ιράν απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ: Θα στείλουμε στο βυθό τα πολεμικά πλοία, με την παραμικρή ανοησία

25 Μαϊος 2019 14:25

Το Ιράν μπορεί να βυθίσει αμερικανικά πολεμικά σκάφη στην περιοχή του Κόλπου χρησιμοποιώντας πυραύλους και «μυστικά όπλα».

Αυτό υποστήριξε σήμερα ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος της Τεχεράνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan. «Η Αμερική αποστέλλει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή. Σε περίπτωση που διαπράξουν την παραμικρή ανοησία, θα στείλουμε αυτά τα πλοία στον βυθό της θάλασσας, μαζί με το πλήρωμά τους και τα αεροσκάφη τους, χρησιμοποιώντας δύο πυραύλους, ή δύο νέα μυστικά όπλα», δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ο στρατηγός Μορτέζα Κορμπανί, σύμβουλος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν.

Οι τελευταίες ενισχύσεις της στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο αποτελούν το τελευταίο δείγμα της πολιτικής της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Τεχεράνης, την οποία θεωρεί ως δυνητικό εχθρό. Η θεωρία του αυτή πρόσφατα ενσαρκώθηκε στην απόφαση να ενισχύσει με το αεροπλανοφόρο Λίνκολν τις δυνάμεις του στην περιοχή του Κόλπου και να αναπτύξει επιπλέον συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ και την αποστολή και άλλων βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Ιράν: «Απειλή για τη διεθνή ειρήνη»
«Απειλή» για την διεθνή ειρήνη χαρακτήρισε σήμερα την αποστολή αμερικανικών στρατιωτικών ενισχύσεων στη Μέση Ανατολή ο Ιρανός ΥΠΕΞ Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πακιστάν.

«Η αύξηση της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή μας είναι λίαν επικίνδυνη και συνιστά απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια, την οποία θα πρέπει και να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο ίδιος την επαύριο της ανακοίνωσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αποστολή επιπλέον 1.500 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos