×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πρώτο χάρμπουργκερ από κρέας εργαστηρίου

08 Αυγούστου 2013 06:12


Το πολυαναμενόμενο πρώτο χάρμπουγκερ από κρέας καλλιεργημένο σε επιστημονικό εργαστήριο είναι γεγονός.

Ψήθηκε και φαγώθηκε με κάθε επισημότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο, όμως, πλέον, μένει να διαπιστωθεί κατά πόσον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διατροφική ιστορία της ανθρωπότητας ή το κρέας εργαστηρίου θα συναντήσει τόσες αντιστάσεις από τους καταναλωτές, που δεν θα έχει μέλλον.

Πάντως, ο επικεφαλής Ολλανδός καθηγητής Βιολογίας Μαρκ Ποστ του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, σύμφωνα με το BBC, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «έγινε μια καλή αρχή». Όπως είπε, το εργαστηριακό κρέας που έχει δημιουργηθεί από την καλλιέργεια δεκάδων δισεκατομμυρίων κυττάρων, θα πάρει κάποιο χρόνο ώσπου να φθάσει στην αγορά. «Προς το παρόν αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε. Το όλο εγχείρημα, όπως αποκαλύφθηκε, έχει χρηματοδοτήσει ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν.

Οι ερευνητές πήραν βλαστικά κύτταρα από τον μυικό ιστό μίας αγελάδας, τα καλλιέργησαν και τα πολλαπλασίασαν στο εργαστήριό τους, και αρχικά τα μετέτρεψαν σε μικρές μυικές λωρίδες μήκους μόλις ενός εκατοστού και πάχους λίγων χιλιοστών. Στη συνέχεια, τα ένωσαν σε μορφή «πέλετ» που καταψύχθηκαν και τα οποία, όταν ξεπαγώνουν, ενώνονται σε μεγαλύτερα κομμάτια για να δημιουργήσουν τελικά το χάμπουργκερ που θα οδηγηθεί στην ψηστιέρα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos