×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η παρακολούθηση online βίντεο δημοφιλής πλέον και στις μεγαλύτερες ηλικίες

30 Αυγούστου 2013 16:59

Έρευνα του Ericsson Consumerlab σε 15 χώρες δείχνει πως το 41% των ατόμων 65-69 ετών βλέπει βίντεο στο ίντερνετ παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα.

Toυ Κώστα Δεληγιάννη

Στο ίντερνετ στρέφονται ολοένα και πιο μαζικά ακόμη και τα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών ανά τον κόσμο, για να παρακολουθήσουν ταινίες και άλλα βίντεο. Αυτό αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα του Consumerlab της Ericsson, η οποία δείχνει ότι τα σάιτ όπως το YouTube και τα online «βιντεοκλάμπ» σαν το iTunes κάθε άλλο παρά είναι άγνωστες λέξεις για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Η έρευνα συμπεριέλαβε 15.000 καταναλωτές, από χώρες όπως η Βρετανία, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Ιταλία. Απαντώντας σε ένα online ερωτηματολόγιο, τα άτομα της ηλικιακής κατηγορίας 65-69 ετών απάντησαν σε ποσοστό 41% ότι παρακολουθούν βίντεο online περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα.

Η έρευνα είχε αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα ευρήματα. Έτσι, για παράδειγμα, επιβεβαίωσε τη διάδοση των «έξυπνων» συσκευών, αφού το 72% των συμμετεχόντων (ανεξαρτήτως ηλικίας) δήλωσε πως βλέπει ταινίες και σειρές από το smartphone ή το tablet τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Από αυτούς, μάλιστα, το 42% χρησιμοποιεί γι' αυτό τον σκοπό την «έξυπνη» συσκευή του εκτός κατοικίας.

Παράλληλα, το 25% ανέφερε ότι παρακολουθεί βίντεο ταυτόχρονα από δύο πηγές – π.χ. κάποια τηλεοπτική εκπομπή στην TV και βίντεο στο Youtube από το smartphone του.

Ανάμεικτα ήταν, ωστόσο, τα αποτελέσματα όσον αφορά τη διείσδυση των συνδρομητικών καναλιών. Έτσι, ένα 11% έχει περιορίσει και ένα ακόμη 11% έχει διακόψει τη συνδρομή του, ενώ το 19% αύξησε τα χρήματα που πληρώνει για να απολαμβάνει συνδρημτικά κανάλια στην TV του.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos