Συνελήψθησαν οκτώ αλλοδαποί σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

15 Ιουλίου 2017 12:55

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (14.07.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά οκτώ (8) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, δυο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 24 κι 47 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση, πλαστών ελληνικών και βελγικών δελτίων ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δυο υπήκοοι Ιράν ηλικίας 21 και 27 ετών και δυο υπήκοοι Ερυθραίας ηλικίας 27 και 40 ετών, οι οποίοι μετέβησαν διαδοχικά στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, παραποιημένων και πλαστών ελβετικών διαβατηρίων και ελληνικού δελτίου ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό το Ην. Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γερμανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο υπήκοοι Ιράν ηλικίας 31 και 34 ετών, οι οποίοι μετέβησαν διαδοχικά στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών ισπανικών διαβατηρίων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos