Ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με Πάρο και Μύκονο

26 Σεπτεμβρίου 2018 02:49

Στην τελική ευθεία για την είσοδό της στην ομάδα των διασυνδεδεμένων νησιών βρίσκεται η Νάξος, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της κοινοπραξίας Ελληνικά Καλώδια ΑΕ-Fulgor AE που ανέλαβε την κατασκευή και πόντιση των υποθαλάσσιων καλωδίων που θα συνδέσουν την Νάξο με την Πάρο και τη Μύκονο.

Με τη διασύνδεση αυτή θα κλείσει ο βρόχος μεταξύ Πάρου, Νάξου και Μυκόνου και θα θωρακιστεί η σταθερότητα ηλεκτροδότησης των νησιών αυτών εφόσον εξασφαλίζεται διπλή τροφοδότηση και ταυτόχρονα περιορίζεται η εξάρτησή τους από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής. Το έργο, προϋπολογισμού 35,6 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στην ομάδα έργων της Β’ Φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2019.

Κατά την τελετή υπογραφής, ο γενικός διευθυντής της «Ελληνικά Καλώδια» κ. Αλέξης Αλεξίου δεσμεύθηκε για την έγκαιρη ολοκλήρωση του project. «Κατανοούμε απόλυτα τη σημασία των έργων αυτών για την οικονομία της χώρας, είμαστε ελληνική εταιρεία που μπορεί να εκτελέσει τα έργα με την απαιτούμενη ποιότητα στους απαιτούμενους χρόνους», είπε.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης από την πλευρά του υπογράμμισε την καλή εμπειρία από την προηγούμενη συνεργασία κατά την Α’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων (όπου η «Ελληνικά Καλώδια» ανέλαβε την κατασκευή των υποθαλάσσιων καλωδίων που συνδέουν την Σύρο με την Πάρο και τη Μύκονο), εκφράζοντας την ελπίδα του για ακόμα στενότερη συνεργασία στα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία. Τόνισε τέλος την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, καθώς η επιτάχυνση όλων των έργων που βρίσκονται στο επενδυτικό του πρόγραμμα αποτελεί κεντρικό άξονα του στρατηγικού σχεδιασμού του Διαχειριστή.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos