Μινωικές γραμμές: Τα πρώτα «πράσινα» δρομολόγια για Ηράκλειο και Χανιά

17 Ιουνίου 2019 22:30

Με τα νέα της οικολογικά πλοία θα πραγματοποιεί φέτος το καλοκαίρι η Minoan Lines τα δρομολόγια από Πειραιά για Ηράκλειο και Χανιά.

Οι Μινωικές Γραμμές με ανακοίνωσή τους κάνουν γνωστό πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης συσκευών καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS) και από την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, συνδέουν καθημερινά το Ηράκλειο, τα Χανιά και τον Πειραιά με απευθείας δρομολόγια, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Οι Μινωικές Γραμμές είναι η πρώτη εταιρεία στο χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, που τα πλοία της έχουν εναρμονιστεί πλήρως από το Α’ εξάμηνο 2019 με τις απαιτήσεις των διεθνών περιβαλλοντικών κανονισμών, που τίθενται σε ισχύ από 01/01/2020.

Με πρωτοβουλία της Minoan Lines ολοκληρώθηκε έγκαιρα η εγκατάσταση της «πράσινης» τεχνολογίας καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS). Τα οικολογικά πλοία H/S/F KNOSSOS PALACE, H/S/F FESTOS PALACE και H/S/F MYKONOS PALACE, θα συμβάλλουν με τη λειτουργία τους στη μείωση των αέριων ρύπων, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σοβαρότητα, την ευαισθησία και την ευσυνειδησία των Μινωικών Γραμμών για την προστασία του εύθραυστου φυσικού μας περιβάλλοντος.

Τι είναι τα scrubbers των Μινωικών γραμμών;
Τα scrubbers αποτελούν συστήματα καθαρισμού καυσαερίου, τα οποία συμβάλλουν στην ελάττωση των εκπομπών οξειδίων του θείου (SOx) από ρύπους αλλά και καυσαέρια των πλοίων.

Ουσιάστικα τα scrubbers χρησιμοποιούνται προκειμένου να αφαιρέσουν μέρος των σωματιδίων ή και των αερίων που προκαλούν μόλυνση του περιβάλλοντος ή ανθρώπινες ασθένειες. Η απομάκρυνση αυτή γίνεται είτε με φυσικό, είτε με χημικό τρόπο. Η ονομασία τους προέρχεται από το αγγλικό ρήμα «scrub» που σημαίνει «τρίβω».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos