Συνελήφθη ένας ημεδαπός για λειτουργία παράνομων τυχερών παιγνίων στην Κω

19 Ιανουαρίου 2012 17:55

Κατασχέθηκαν δυο (2) ηλεκτρονικά παιχνιδομηχανήματα

Συνελήφθη χθες (18-1-2012) το βράδυ στο Ζηπάρι Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένας 39χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), για λειτουργία παράνομων τυχερών παιγνίων «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κατάστημα του 39χρονου, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργιά, δυο (2) ηλεκτρονικά παιχνιδομηχανήμτα στα οποία εμφανίζονταν το τυχερό παιχνίδι «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», με σκοπό την προσέκλυση - συμμετοχή θαμώνων του καταστήματος στα παράνομα παίγνια.

Τα ηλεκτρονικά παιχνιδομηχανήματα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Σημειώνεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos