×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Λειτουργία τοπικών γραφείων Ο.Α.Ε.Ε. νομού Κυκλάδων

24 Ιουνίου 2014 15:29
Επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προς τον υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ι. Βρούτση και την Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γ.Κωτίδου σχτικά με την λειτουργία τοπικών γραφείων ΟΑΕΕ στο νομό των Κυκλάδων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, κυρία Κωτίδου,

Σε συνέχεια των επιστολών που σας έχουμε αποστείλει με θέμα - μεταξύ άλλων - τη λειτουργία των τοπικών γραφείων του Οργανισμού, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την κατάσταση που επικρατεί στο γραφείο του ΟΑΕΕ στη Νάξο – το οποίο εξυπηρετεί και γειτονικά νησιά - αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής αποψίλωσης και υποβάθμισης των δημοσίων υπηρεσιών στο νομό Κυκλάδων.

Ουσιαστικά, μετά την απομάκρυνση δύο έμπειρων – εκ των τριών – απασχολούμενων, λόγω λήξης της σύμβασής τους, το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι εκ των πραγμάτων, μη αποδεκτό. Εξ όσων γνωρίζουμε, το πρόβλημα δεν λύθηκε ούτε με τη μετάταξη εργαζόμενου από το Ι.Κ.Α. λόγω της έλλειψης εμπειρίας σε θέματα ΟΑΕΕ και του χρόνου που απαιτείται για την προσαρμογή του.

Οι ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της νησιωτικής περιφέρειας των Κυκλάδων, με τα οποία οι κάτοικοι και επαγγελματίες είναι αντιμέτωποι, όπως η μη παροχή υπηρεσιών στην έδρα τους, η ανάγκη για συνεχείς και πολυδάπανες μετακινήσεις, σε συνδυασμό με το ζήτημα του ακτοπλοϊκού, καθιστούν την καθημερινότητα των νησιωτών όχι απλά δύσκολη, αλλά βασανιστική και εξουθενωτική.

Εκφράζουμε τη λύπη μας, για το ότι η νησιωτικότητα έχει ξεχαστεί σαν όρος που συνδέεται με γεωγραφικές, κοινωνικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες, αλλά και για τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην περιοχή μας.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι σαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, είμαστε υπέρμαχοι της μείωσης του δημόσιου τομέα και του λειτουργικού του κόστους. Όμως, προαπαιτούμενο της λήψης μέτρων - χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα – είναι ο περιορισμός των ίδιων των αναγκών παρουσίας του δημοσίου και των οργανισμών του. Χωρίς αυτό, δέσμιοι μιας ουτοπικής μεταρρύθμισης, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες, αλλά και οι εναπομείναντες υπάλληλοι των υπηρεσιών, προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να καταφέρουν τα ακατόρθωτα.

Γνωρίζοντας ότι η Νάξος κατέχει σημαντικό μερίδιο της παραγωγικής δυνατότητας και της επιχειρηματικότητας του νομού Κυκλάδων, θεωρούμε ότι δικαιούται μιας ευπρεπούς παρουσίας του Οργανισμού στο νησί και ενός αποδεκτού επιπέδου υπηρεσιών, δεδομένου και ότι η υπολειτουργία του τοπικού γραφείου επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία του γραφείου της Σύρου (το οποίο λειτουργεί με τέσσερα άτομα λιγότερα).

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και επιπλέον τις αρχές της νησιωτικότητας, παρακαλούμε θερμά όπως εξαντλήσετε κάθε περιθώριο ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η λειτουργία του τοπικού γραφείου του ΟΑΕΕ στη Νάξο, με στελέχη έμπειρα, ικανά να ανταποκριθούν στις ανάγκες των 8.500 ασφαλισμένων του νησιού και ει δυνατόν με την επαναφορά των δύο στελεχών που απομακρύνθηκαν.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos