Συναντήσεις και παρεμβάσεις των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

28 Οκτωβρίου 2015 16:10

Τις τελευταίες μέρες οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων για φλέγοντα ζητήματα των νησιών μας.

Το Σάββατο 24/10 οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ Κ. Μελαχροινό. Στη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι, παρά τη μεγάλη μείωση του προσωπικού των τελευταίων έξι χρόνων, δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το κεντρικό κατάστημα στη Χώρα της Άνδρου, ούτε και σε κανένα άλλο νησί. Σε ό,τι δε αφορά τα υπόλοιπα χωριά, το θέμα της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, θα διενεργείται είτε μέσω πρακτόρων, είτε μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ.

 

Τη Δευτέρα 26/10 οι Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος μαζί με τον πρόεδρο Γιάννη Ρούσσο και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, συναντήθηκαν διαδοχικά με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη και τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη. Στην πρώτη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Κ.Α.Π.Ε. (Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας), συζητήθηκε η πρόταση του Επιμελητηρίου για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος υβριδικού ενεργειακού συστήματος σε νησιά με πρώτη εφαρμογή στη Σίφνο και στην Αμοργό. Στη δεύτερη συνάντηση έγινε ενημέρωση γύρω από τη λειτουργία και τον ρόλο του Επιμελητηρίου καθώς και την προώθηση εναλλακτικών αναπτυξιακών επιλογών με επίκεντρο τον τουρισμό και την καινοτομία.

Τέλος, στο υπουργείο Εργασίας με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Α. Νεφελούδη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με θέμα τη βιωσιμότητα του ναυπηγείου του Νεωρίου Σύρου. Στη συνάντηση εκτός από τους βουλευτές συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, η διοίκηση και το εργοστασιακό σωματείο του Νεωρίου, η Ομοσπονδία Μετάλλου, καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Βιομηχανίας, Ενέργειας και Ναυτιλίας. Στη συνάντηση όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι προτεραιότητα όλων μας παραμένει η βιωσιμότητα του ναυπηγείου και συμφωνήθηκε η διοίκηση του Νεωρίου να αποστείλει στο υπουργείο εργασίας δεσμευτικό περίγραμμα τόσο της πληρωμής των εργαζομένων, όσο και των οφειλών της εταιρείας προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η ηγεσία του υπουργείου εργασίας μαζί με τους βουλευτές των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβαν να προχωρήσουν στον περαιτέρω συντονισμό των συναρμόδιων φορέων σε σχέση με το σχεδιασμό και την επεξεργασία της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής, μέσω της οποίας θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της βιωσιμότητας του Νεωρίου.

27/10/2015

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos