Οι δραματικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας με νέα αρνητικά ρεκόρ! Ρεκόρ της μερικής απασχόλησης στο 58,04%.

12 Δεκεμβρίου 2017 19:06

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία που δημοσίευσε η “ΕΡΓΑΝΗ” για τον Νοέμβριο αναδεικνύουν ότι οι δραματικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας συνεχίζονται - και αυτόν το μήνα - με νέα αρνητικά ρεκόρ, απολύσεις και τη μερική απασχόληση να διευρύνεται ακόμη περισσότερο, υπερισχύοντας σημαντικά της πλήρους απασχόλησης που συρρικνώνεται επικίνδυνα.

I. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης για το μήνα Νοέμβριο του 2017 έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ και έφτασαν στο 58,04%. Την ίδια στιγμή, η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται στο 41,96%, επιβεβαιώνοντας ότι ο Νοέμβριος του 2017 είναι ο χειρότερος Νοέμβριος όλων των ετών. (Σχήμα 1).

II. Το 11μηνο του 2017 είναι επίσης το χειρότερο όλων των ετών, καθώς οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκτινάχθηκαν στο 54,67%, όταν στο αντίστοιχο 11μηνο του 2013 βρίσκονταν στο 46,52% (Σχήμα 2).

III. Ανησυχητική είναι η εικόνα και στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, καθώς το αρνητικό ρεκόρ -39.221 αποτελεί τη χειρότερη επίδοση από το 2011 (Σχήμα 3), επιβεβαιώνοντας ότι, αντί το ισοζύγιο της μισθωτής απασχόλησης να βελτιώνεται, χειροτερεύει.

Η δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι αποτέλεσμα της αντιφατικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η ανακοπή των μεταρρυθμίσεων της προηγούμενης Κυβέρνησης, η υπερφορολόγηση και οι εξοντωτικές εισφορές, αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και υπονομεύουν τις προσδοκίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos