Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου

24 Ιουλίου 2019 10:50

Τα έργα χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου



Τη δημοπράτηση των έργων βελτίωσης και ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου των νησιών Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης, συνολικού προϋπολογισμού 67.000,00 €, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, η Πράξη “Έργα Βελτίωσης - Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού δικτύου Νήσων Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου, Ανάφης,” είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας “Βελτίωση βασικών υποδομών” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Ειδικότερα, θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν την οδική σήμανση, κατακόρυφη (πινακίδες) και οριζόντια (διαγράμμιση), καθώς και στοιχεία αναχαίτισης οχημάτων (στηθαία ασφαλείας) σε σημεία αυξημένου κινδύνου.
Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση του οδικού δικτύου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των χρηστών του δικτύου (οχημάτων και πεζών), στην αποτελεσματικότερη μετάδοση μηνυμάτων προς τους οδηγούς, σχετικά με την προειδοποίηση για κινδύνους σε διάφορα σημεία του δικτύου, την οργάνωση κυκλοφοριακών ρευμάτων κλπ, στη σαφέστερη ρύθμιση και οργάνωση της κυκλοφορίας , σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos