×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με στελέχη της Εταιρίας Cosmote Α.Ε.

13 Οκτωβρίου 2013 02:01

Τους εκπροσώπους της εταιρίας Cosmote Α.Ε. δέχθηκε την Τετάρη 9 Οκτωβρίου το πρωί στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

O Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του τμήματος Κοινωνικών Σχέσεων της Cosmote Α.Ε. , κ. Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο, για την έως τώρα πορεία του έργου «Πλοήγηση στον Κόσμο» στα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αλλά και για τα σχέδια επέκτασής του . Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο κ. Αναστάσιος Διακοσάββας, ως τμηματάρχης Δωδεκανήσου του Ο.Τ.Ε. και ο κ. Κωστής Τσαμπανάκης ως ειδικός σύμβουλος Τ.Π.Ε. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η εταιρεία εγκαθιστά στα σχολεία τεχνολογικό εξοπλισμό, προσφέροντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αποσκοπώντας στην εξάπλωση των ευρυζωνικών δικτύων σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα στο νότιο Αιγαίο και έπειτα από προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, έχουν εγκατασταθεί δωρεάν wi-fi Hot-Spots σε σχολεία της Ανάφης, της Κύθνου, της Κιμώλου, της Δονούσας, της Σχοινούσας, της Ηρακλειάς, της Σικίνου, της Φολεγάνδρου, της Τζιάς, της Καρπάθου (Όλυμπος-Διαφάνι) και της Κάσου. Ο κ. Τριαντάφυλλος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη πως στα άμεσα πλάνα της εταιρίας είναι η επέκταση του προγράμματος και στα υπόλοιπα νησιά, με πρώτα τη Νίσυρο και το Καστελόριζο.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα σχέδια που έχει η εταιρία για τη δημιουργία ενός ασύρματου δικτύου υψηλών ταχυτήτων ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο εντός των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμβατότητα του δικτύου, με το αντίστοιχο έργο που υλοποίει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, το οποίο αποσκοπεί στην δημιουργία περιοχών ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο τόσο στην πόλη όσο και σε κάθε χωριό του νησιού. Τέλος, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του συστήματος αλλά και στις αισθητικές παρεμβάσεις που θα προκύψουν, λόγω των ιδιομορφιών του αρχαιολογικού χώρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos