Στο 5ο Φόρουμ του Συνδέσμου Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων o Δήμαρχος Μυκόνου

14 Οκτωβρίου 2014 12:04

Στο 5ο Φόρουμ του Συνδέσμου Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων (LCPPC), με θέμα «Ο Δρόμος της Αλφαβήτου: Πολιτιστική Κληρονομιά

και Προκλήσεις στη Μεσόγειο», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Ίδρυμα της Τύρου (Tyre Foundation), συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυκόνου, κος Κωνσταντίνος Κουκάς, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στον Πειραιά και στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Μυκόνου απευθυνόμενος σε πολυάριθμο κοινό από χώρες με ενδιαφέρον πολιτισμικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, τουριστικό και καλλιτεχνικό για τη Μεσόγειο, παρουσίασε τη Μύκονο και τη Δήλο και ανέδειξε τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξής τους, στο πέρασμα των ετών: ιστορία, πολιτισμός, παράδοση, τέχνες και τουρισμός.

Ο κος Κωνσταντίνος Κουκάς συμμετείχε επίσης στο «Κολέγιο των Δημάρχων» πόλεων από τις δύο όχθες της Μεσογείου (Βηρυτός, Cádiz, Byblos, Saida, Tripoli, Baalbeck, Αίγινα, Πάρος, Σάμος, Σύρος, Κάρπαθος, Ρόδος κλπ), που συγκλήθηκε και φιλοξενήθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, συνυπέγραψε Χάρτα Συνεργασίας, σύμφωνα με την οποία θα αναδειχθούν οι κοινές πολιτισμικές καταβολές και θα προαχθούν συνεργασίες, ανάμεσα στις πόλεις και τα νησιά των δύο όχθεων της Μεσογείου, σε τέσσερις άξονες δράσης: Πολιτισμός & Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Τουρισμός, Παραδοσιακές Τέχνες και Θαλάσσιο Περιβάλλον.

Ο δήμαρχος Μυκόνου έλαβε μέρος σε όλες τις εργασίες του Φόρουμ στον Πειραιά και την Αθήνα, καθώς και στην τελετή απονομής των βραβείων Elissa-Didon, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, κου Δημήτρη Κούρκουλα, της Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας Άντζελας Γκερέκου, πρέσβεων και προσωπικοτήτων από τη Μεσόγειο, στο εμβληματικό Μουσείο της Ακρόπολης.

Το Φόρουμ συγκέντρωσε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, επιστήμονες, επιχειρηματικούς παράγοντες και άλλους εταίρους από τις δύο όχθες της Μεσογείου (Γαλλία, Ελλάδα, Λίβανος, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία). Στόχος του Φόρουμ ήταν να συμβάλει στην ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των πόλεων και νησιών του δικτύου, που σήμερα φθάνουν τις 52 σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos