Γεωλογικό Μουσείο – Πολιτιστικό Κέντρο Απειράνθου

20 Οκτωβρίου 2017 11:44

• Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Απειράνθου

 Ομιλία: «Η Γη της Νάξου, τα ορυκτά και η σημασία τους»: Αναφορά στην ιδιαίτερη αξία της νήσου για την κατανόηση της γεωλογικής εξέλιξης του Αιγαίου, στις ορυκτές ύλες της και τη σημασία τους για την ανάπτυξη του πολιτισμού και της οικονομίας της περιοχής επί χιλιετίες. Ακολουθεί ένα σύντομο ταξίδι στον κόσμο των ορυκτών υλών και των εφαρμογών τους στην καθημερινή ζωή μας.
 Προβολή βίντεο: «Το μάρμαρο της Νάξου, τέχνη, τεχνική, οικονομία»

• Αίθουσες Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου: Ενημέρωση – συζήτηση
 Στην «Αίθουσα Νάξου»: Η σμύριδα, η ιστορία εξόρυξής της και τα προϊόντα που παράγονται από σμύριδα. Εργαλεία των σμυριδωρύχων. Το μάρμαρο της Νάξου και η χρήση του διαχρονικά. Ο κύκλος του νερού, η διαχείριση του νερού και το περιβάλλον.
 Στην Αίθουσα «Το Αιγαίο και ο κόσμος»: Χάρτες που δείχνουν τη μορφολογία και τη δομή του Αιγαίου, εντυπωσιακά δείγματα ορυκτών και πετρωμάτων, μεταλλεύματα κυρίως από ιστορικά μεταλλεία της Αττικής και των Κυκλάδων, ορυκτά και πετρώματα από 20 χώρες του κόσμου, ημιπολύτιμους λίθους. Επίσης πολλά απολιθώματα μεταξύ των οποίων την γνάθο νάνου ελέφαντα, που έζησε στο νησί πριν από αρκετές δεκάδες χιλιάδες χρόνια (εποχή Mέσου – Άνω Πλειστοκαίνου), όταν η Νάξος ήταν τμήμα μίας μεγα-νήσου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos